Temozolomide Teva

Citeste prospectul medicamentului Temozolomide Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Temozolomide Teva este un medicament împotriva cancerului.

Temozolomide Teva este un medicament care contine substanta activa temozolomida. Este disponibil sub forma de capsule albe (5, 20, 100, 140, 180 si 250 mg).

Temozolomide Teva este un "medicament generic". Aceasta inseamna ca Temozolomide Teva este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), numit Temodal. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de intrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Temozolomide Teva?

Temozolomide Teva este un medicament impotriva cancerului. Se utilizeaza pentru tratarea gliomurilor maligne (tumori cerebrale) la urmatoarele grupe de pacienti:

• adulti cu glioblastom multiform nou diagnosticat (un tip agresiv de tumoare cerebrala). Temozolomide Teva se utilizeaza initial in asociere cu radioterapia si ulterior ca monoterapie;

• adulti si copii cu varsta de trei ani si mai mari cu gliomuri maligne, de exemplu glioblastomul multiform sau astrocitomul anaplazic, in cazul in care tumoarea recidiveaza sau se agraveaza dupa tratamentul standard. Temozolomide Teva se utilizeaza in monoterapie la acesti pacienti.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Temozolomide Teva?

Tratamentul cu Temozolomide Teva trebuie prescris de un medic cu experienta in tratarea tumorilor cerebrale.

Doza de Temozolomide Teva depinde de suprafata corporala (calculata pe baza inaltimi si greutatii pacientului) si poate varia intre 75 si 200 mg/m2, fiind administrata o data pe zi. Doza administrata si numarul de doze depind de tipul tumorii tratate, de existenta unui tratament anterior urmat de pacient, de utilizarea Temozolomide Teva in monoterapie sau in asociere cu alte tratamente si de raspunsul pacientului la tratament. Temozolomide Teva trebuie luat fara alimente.

De asemenea, s-ar putea sa fie necesar ca pacientilor sa li se administreze medicamente antivomitive inainte de a li se administra Temozolomide Teva . Temozolomide Teva trebuie utilizat cu precautie in cazul pacientilor cu probleme hepatice grave sau cu probleme renale.

Pentru informatii complete, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza Temozolomide Teva?

Substanta activa din Temozolomide Teva, temozolomida, apartine unui grup de medicamente impotriva cancerului cunoscute sub denumirea de agenti alchilanti. În organism, temozolomida este transformata in alt compus, numit MTIC. MTIC se leaga de ADN-ul celulelor in timpul reproducerii acestora, oprind in acest fel diviziunea celulara. Drept consecinta, celulele canceroase nu se pot divide, ceea ce incetineste cresterea tumorilor.

Cum a fost studiat Temozolomide Teva?

Dat fiind ca Temozolomide Teva este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Temodal. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc aceleasi niveluri de substanta activa in organism.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Temozolomide Teva?

Dat fiind ca Temozolomide Teva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Temozolomide Teva?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Temozolomide Teva are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Temodal. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca in cazul Temodal, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Temozolomide Teva.

Alte informatii despre Temozolomide Teva:

Comisia Europeana a acordat Teva Pharma B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Temozolomide Teva, valabila pe intreg teritoriul UE, la 28 ianuarie 2010. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 12-2009

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...