Teveten 600, comprimate filmate

Citeste prospectul medicamentului Teveten 600, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Eprosartanul este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Fiecare comprimat filmat contine eprosartan 600 mg sub forma de mesilat de eprosartan. Excipient: lactoza monohidrat 43,3 mg Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA

Comprimat filmat

Comprimate filmate de culoare alba, alungite, marcate cu "5046" pe una dintre fete si cu "SOLVAY" pe cealalta fata.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Eprosartanul este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.

4.2 Doze si mod de administrare

Medicamentul se administreaza pe cale orala.

Doza recomandata este de 600 mg eprosartan, administrata o data pe zi, dimineata. Doza poate fi crescuta pana la 800 mg eprosartan o data pe zi, daca este necesar.

Pentru doza de 800 mg eprosartan o data pe zi este disponibil Teveten 400 mg comprimate filmate. La majoritatea pacientilor, efectul maxim de scadere a tensiunii arteriale se produce in interval de 2 pana la 3 saptamani de la initierea tratamentului.

Eprosartan poate fi administrat in monoterapie sau in asociere cu alte medicamente antihipertensive, cum sunt diuretice tiazidice sau blocante ale canalelor de calciu, daca pacientul necesita o scadere mai mare a tensiunii arteriale.

Eprosartan poate fi administrat cu sau fara alimente.

Varstnici (peste 75 ani)

Deoarece experienta clinica este limitata, la pacientii varstnici peste 75 ani doza initiala recomandata este de 300 mg eprosartan o data pe zi.

Insuficienta hepatica

Experienta clinica la pacientii cu insuficienta hepatica este limitata (vezi pct. 4.3 si 5.2). La pacientii cu insuficienta hepatica usoara pana la moderata, se recomanda o doza initiala de 300 mg eprosartan o data pe zi.

Insuficienta renala

La pacientii cu un clearance al creatininei de 60-80 ml/min nu este necesara ajustarea dozei. La pacientii cu un clearance al creatininei 1/10), frecvente £1/100 si

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...