Thycapzol

Citeste prospectul medicamentului Thycapzol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Hipertiroidie.

Prezentare farmaceutica: Comprimate a 5 mg thiamazol (flacon cu 100 buc.).

Actiune terapeutica:

Antitiroidian, actionand prin depresia formarii hormonului tiroidian. Efectul sau principal este de a reduce formarea de triiodotiroxina si tiroxina. Timpul de injumatatire in plasma este de 4-5 ore. Thiamazolul se acumuleaza in glanda tiroida. Timpul de injumatatire din glanda tiroida este mai lung decat cel plasmatic.

Mod de administrare: Tratamentul trebuie strict individualizat. in hipertiroidia severa: initial 30-60 mg pe zi, divizate in 3 prize, continuandu-se cu doze de intretinere de 5-20 mg pe zi. In hipertiroidia medie: initial 20 mg pe zi in 3 prize, apoi doze de intretinere de 5-10 mg pe zi.

Reactii adverse: Pot aparea reactii minore, ca: rash, epigastralgii, artralgii, icter, si majore, dar foarte rare, ca granulocitopenie sau agranulocitoza.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la produs. In timpul sarcinii se impune aprecierea riguroasa a raportului risc-beneficiu terapeutic, avand in vedere ca produsul trece prin placenta. La femeile care alapteaza, tratamentul se administreaza numai dupa intreruperea alaptarii, deoarece produsul trece in laptele matern.

Producator: Gea

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...