Tioridazin

Citeste prospectul medicamentului Tioridazin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Ca antipsihotic in: schizofrenie, manii, psihoze endo- si exogene, nevroze si psihopatii. Ca tranchilizant in: stari anxioase, stari de tensiune si agitatie, tulburari de somn, tendinta la stari depresive, tulburari psihosomatice, stari dureroase rebele la tratament obisnuit (neoplazii maligne, nevralgia trigeminala, nevralgia din zona zoster); dificultati de concentrare, tulburari ale comportamentului si somnului la copii de varsta scolara.

Compozitie: Drajeuri continand 5 mg si 50 mg clorhidrat de tioridazin.

Actiune farmacoterapeutica:

Neuroleptic fenotiazinic cu spectru larg de actiune. Tioridazin are proprietati antipsihotice in doze mari si medii si este tranchilizant in doze mici. Potenteaza actiunea analgezicelor, a hipnoticelor si antipireticelor.

Contraindicatii: Starile comatoase, in special cele generate de alcool, barbiturice, narcotice sau alte depresoare ale SNC. Nu se recomanda folosirea de Tioridazin la bolnavii cu leucopenie (eventual provocate de citostatice sau alti factori medicamentosi), cu disfunctie hepatica (sau icter in antecedente), precum si in cazurile de insuficienta sau tahiaritmie cardiaca. Preparatul se va administra cu precautie in ateroscleroza, sindroame cardiovasculare si la bolnavii cu fenomene convulsivante in antecedente.

Efecte secundare: Asemanatoare cu cele ale clorpromazinei (somnolenta, xerostomie, paloare, cefalee, constipatie alternativa cu diaree, poliurie, hipertermie, tahicardie, insomnie, fotosensibilizare, eruptii cutanate, hipotensiune posturala, colorarea in purpuriu a urinei, icter de tip obstructiv, rareori discrazii sanguine, inclusiv agranulocitoza, sindroame de tip parkinsonian, crestere ponderala, amenoree, galactoree s.a.) se intalnesc mult mai rar si sunt mai atenuate dupa dozele terapeutice uzuale de Tioridazin.

Posologie si mod de administrare: In clinica psihiatrica doza initiala uzuala pentru adulti este de 500 - 600 mg pe zi, care se imparte in mai multe prize. Dupa ce se realizeaza controlul fenomenelor psihotice, doza zilnica de intretinere este de 100 - 200 mg pe zi. Ca tranchilizant si anxiolitic doza zilnica este de 0,030 g la adulti si 0,001 g/kg corp la copii.

Forma de prezentare: Cutii cu 50 drajeuri a 50 mg. Cutii cu 30 drajeuri a 5 mg.

Conditii de pastrare: La adapost de lumina, caldura si umiditate.

Producator: Sicomed

NOTA! Produsul nu mai este pe piata!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...