Trinitrosan

Citeste prospectul medicamentului Trinitrosan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Infarct miocardic acut cu si fara insuficienta ventriculara stanga. Insuficienta ventriculara stanga cu edem pulmonar acut si subacut. Criza hipertensiva cu decompensare cardiaca.

Contraindicatii:

Infarct miocardic cu presiune de umplere scazuta; insuficienta circulatorie (de ex. soc, colaps); edem pulmonar toxic (administrare i.v.); cardiomiopatie hipertrofica obstructiva; hipotensiune marcata. Nota: atentie la cazurile in care reglarea circulatiei ortostatice este modificata.

Reactii adverse:

Cefalee; tahicardie; scaderi ale presiunii arteriale (cu ameteli, slabiciune, greata); voma; roseata fetei. Dezorientare. In cazuri izolate, poate aparea bradicardie la inceputul administrarii.

Compozitie:

1 fiola (1 ml/10 ml) contine 5 mg/50 mg nitroglicerina (glicerol trinitrat).

Administrare:

Doza obisnuita este intre 0,75 mg si 8 mg nitroglicerina/ora; se pot administra si doze mai mari. Se va incepe intotdeauna cu doze mici. Administrarea in perfuzie a nitroglicerinei impune monitorizarea constanta a presiunii arteriale sistolice si diastolice, a frecventei cardiace si daca este nevoie a altor parametrii hemodinamici: presiunea arteriala pulmonara sistolica, presiunea arteriala pulmonara diastolica, presiunea de umplere a ventriculului stang, debitul cardiac si EKG (masurarea segmentului ST). Trinitrosan poate fi administrat numai sub forma de perfuzie. Dilutia intr-o solutie perfuzabila compatibila este de cel putin 1:4. Durata tratamentului este indicata de tabloul clinic, hemodinamic si de EKG. Se poate extinde la 3 zile sau mai mult.

Doza: 5mg/1ml

Ambalaj: Cutie x 5 fiole x 1ml

Firma producatoare: MERCK KGaA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii: Clopidogrelul este indicat la adulti pentru prevenirea accidentelor aterotrombotice Fiecare comprimat filmat contine 75 mg clopidogrel...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...