Trinitrosan

Citeste prospectul medicamentului Trinitrosan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Infarct miocardic acut cu si fara insuficienta ventriculara stanga. Insuficienta ventriculara stanga cu edem pulmonar acut si subacut. Criza hipertensiva cu decompensare cardiaca.

Contraindicatii:

Infarct miocardic cu presiune de umplere scazuta; insuficienta circulatorie (de ex. soc, colaps); edem pulmonar toxic (administrare i.v.); cardiomiopatie hipertrofica obstructiva; hipotensiune marcata. Nota: atentie la cazurile in care reglarea circulatiei ortostatice este modificata.

Reactii adverse:

Cefalee; tahicardie; scaderi ale presiunii arteriale (cu ameteli, slabiciune, greata); voma; roseata fetei. Dezorientare. In cazuri izolate, poate aparea bradicardie la inceputul administrarii.

Compozitie:

1 fiola (1 ml/10 ml) contine 5 mg/50 mg nitroglicerina (glicerol trinitrat).

Administrare:

Doza obisnuita este intre 0,75 mg si 8 mg nitroglicerina/ora; se pot administra si doze mai mari. Se va incepe intotdeauna cu doze mici. Administrarea in perfuzie a nitroglicerinei impune monitorizarea constanta a presiunii arteriale sistolice si diastolice, a frecventei cardiace si daca este nevoie a altor parametrii hemodinamici: presiunea arteriala pulmonara sistolica, presiunea arteriala pulmonara diastolica, presiunea de umplere a ventriculului stang, debitul cardiac si EKG (masurarea segmentului ST). Trinitrosan poate fi administrat numai sub forma de perfuzie. Dilutia intr-o solutie perfuzabila compatibila este de cel putin 1:4. Durata tratamentului este indicata de tabloul clinic, hemodinamic si de EKG. Se poate extinde la 3 zile sau mai mult.

Doza: 5mg/1ml

Ambalaj: Cutie x 5 fiole x 1ml

Firma producatoare: MERCK KGaA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii: Clopidogrelul este indicat la adulti pentru prevenirea accidentelor aterotrombotice Fiecare comprimat filmat contine 75 mg clopidogrel...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare