Triovit

Citeste prospectul medicamentului Triovit si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: Triovit protejeaza celulele, de aceea se recomanda pentru: deficit de vitamina E,C, ß-caroten (pro-vitamina A) s i selenium în alimentatie; personae supuse stresului fizic s i psihic;

varstnici cu system imunitar afectat s i absorbtie scazuta a vitaminelor si mineralelor; fumatori la care apar radicali liberi în exces; personae expuse la radiatii ( de ex. Utilizatori de computer, expunere prelungita la soare); personae care traiesc si muncesc în mediu poluat.

Capsule

Ce contin capsulele Triovit?

COMPOZITIE

O capsula contine ß-caroten (provitamina A) 10mg. acetat de DL-atocoferol (vitamina E) 40mg. acid ascorbic ( vitamina C) 100mg. selenium (complex de selenium cu drojdie) 50 µ g s i excipien t i: stearat de magneziu, dioxid de siliciu colloidal anhidru.

Cum actioneaza capsulele Triovit?

Radicalii liberi sunt substante reactive care apar in timpul reactiilor de oxidoreducere din organism. Diverse influente din mediul inconjurator precum radiatiile , poluarea atmosferica, fumul de tigara, alcoolul, anumite medicamente si expunerea excesiva la soare determina formarea radicalilor liberi in organism. Sistemul fizic si psihic au un rol important in formarea radicalilor liberi.Radicalii liberi devin daunatori atunci ca se gasesc in cantitati prea mari in organism.

In acel moment, sistemul imunitar al organismului nu mai poate mentine echilubrul radicalilor liberi si apare afectarea celulara. Consecintele acestui fapt sunt: afectiuni cardiace sau ale vaselor de sange, scaderea imunitatii organismului, afectarea sistemului imunitar, aparitia cataractei, accelerarea procesului de imbatranire si cresterea posibilitatii de aparitie a cancerului.

Triovit contine vitamine antioxidante C,E,ß-caroten si oligoelementul selenium. Vitaminele C,E si ß-caroten inactiveaza radicalii liberi, prevenind astfel leziunile celulare si tisulare. Seleniul este o componenta esentiala a glutationperoxidazei, un antioxidant natural care actioneaza pentru protectia celulara.

Ce trebuie sa stiti inainte de a lua Triovit?

Contraindicatii:

Triovit nu se administreaza daca aveti sau ati avut reactii de hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Atentionari:

Triovit capsule nu se recomanda copiilor sub 15 ani. In anumite cazuri, copiii peste 10ani pot lua o capsula zilnic, dupa sfatul medicului.

Beta-carotenulnul, una dintre substantele active, poate produce colorarea in galben a tegumentelor, dupa folosirea indelungata a produsului, dar acest lucru nu este daunator. Daca se intrerupe un timp administrarea Triovit culoarea galbena va dispare.

Nu luati doze mai mari decat cele recomandate; administrarea unor doze mai mari timp indelungat ( peste 15 capsule zilnic), poate duce la greta si modificari ale pielii si unghiilor.

Pacientii cu diabet zaharat pot lua Triovit , deoarece nu contine zahar.

Interactiuni medicamentoase:

Inainte de administrarea concomitenta a altor vitamine sau combinatii de vitamine si minerale, consultati medical dumneavoastra sau farmacistul.

Cum se administreaza capsulele Triovit?

Doze si mod de administrare:

Adultii si adolescentii peste 15 ani pot lua o capsula Triovit o data sau de doua ori pe zi.

Casulele se vor inghiti intregi, cu putin lichid, dupa masa.

Triovit se administreaza 2 luni, apoi se recomanda repetarea tratamentului de cel putin 2 sau 3 ori anual.

In anumite cazuri, copiii peste 10 ani pot lua o capsula zilnic sub supravegherea medicului.

Provoaca Triovit reactii adverse?

Reactii adverse:

La administrarea corecta, Triovit nu produce reactii adverse.

O reactie de hipersensibilitate la oricare dintre ingrediente este posibila. In acest caz, intrerupeti tratamentul si consultati medical dumneavoastra sau farmacistul. Reactiile alergice apar cel mai frecvent la persoanele alergice la acid acetildalicilic.

La administratrea capsulelor pe stomacul gol, poate apare o senzatie de greutate in stomac sau eructatie.

Supradozaj

Este important sa nu luati prea multe comprimate. Daca, accidental, ati luat (dumneavostra sau alta peroana ) prea multe comprimate, contactati medical dumneavoastra sau cel mai apropiat spital. Luati cu dumneavoastra comprimatele si acest prospect si aratati-le la medic.a produsului, dar acest lucru nu este daunator. Daca se intrerupe un timp administrarea Triovit culoarea galbena va dispare.

Nu luati doze mai mari decat cele recomandate; administrarea unor doze mai mari timp indelungat (peste 15 capsule zilnic), poate duce la greta si modificari ale pielii si unghiilor.

Pacientii cu diabet zaharat pot lua Triovit , deoarece nu contine zahar.

Cum se pastreaza Trovit?

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

A nu se utiliza dupa data inscrisa pe ambalaj.

AMBALAJ

Cutie cu 3 blistere a cate 10 capsule.

PRODUCATOR

KRKA, d.d., Novo mesto, Slovenia

DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA

KRKA, d.d., Novo mesto, Slovenia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...