Tropixal

Citeste prospectul medicamentului Tropixal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Produce midriaza si cicloplegie, fiind utilizat în procedurile de diagnosticare. Are actiune midriatica de scurta durata, utila în unele cazuri pre- si postoperatorii.

Contraindicatii:

Contraindicat in glaucom si la persoanele cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele preparatului.

Precautii:

Pacientii trebuie informati ca nu au voie sa conduca automobilul sau sa lucreze pe orice masina, atat timp cat pupilele sunt dilatate. Nu trebuie sa se ingrijoreze de petele rosii din campul vizual. Atentie! Nu exista informatii precise ca acest preparat nu cauzeaza fertilitatii umane si fetusului. Este periculos pentru copiii cu sindrom Down si afectiuni ale SNC. Trebuie folosit cu precautie in cazul pacientilor cu diabet, hipertensiune si hipertiroidism si la persoane in varsta.

Reactii adverse:

Uscaciunea gurii; tulburari de vedere; dureri de cap; cresterea presiunii intraoculare; reactii psihotice; tulburari de comportament; tahicardie.

Compozitie:

Tropicamida 5 mg/ml; Clorura de Benzalconiu 0,1 mg/ml.

Administrare:

Se recomanda, pentru a evita aparitia efectelor adverse, sa se comprime la nivelul unghiului intern al ochiului timp de 1-2 minute dupa instilatiile repetate. Pentru actiunea midriatica: 1 picatura de solutie 0,5% in fiecare ochi. Se repeta la 5 minute. Pentru diagnosticul cicloplegiei: 1 picatura de solutie 0,5%.

Doza: 0.5%

Ambalaj: Flacon x 10ml

Firma producatoare: DEMO PHARMACEUTICALS

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...