Tygacil

Citeste prospectul medicamentului Tygacil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Tygacil se utilizeaza pentru tratamentul adultilor cu infectii complicate ale pielii si tesuturilor moi (tesutul de sub piele), dar nu si al infectiilor piciorului la persoanele cu diabet.

Tygacil este o pulbere din care se prepara o solutie perfuzabila (picurare în vena). Contine substanta activa tigeciclina.

Pentru ce se utilizeaza Tygacil?

Tygacil se utilizeaza pentru tratamentul adultilor cu infectii complicate ale pielii si tesuturilor moi (tesutul de sub piele), dar nu si al infectiilor piciorului la persoanele cu diabet. De asemenea, se utilizeaza pentru tratamentul infectiilor complicate la nivelul abdomenului. Prin "complicat" se întelege ca infectia este dificil de tratat. Tygacil trebuie utilizat numai atunci cand nu se poate recurge la tratamente cu alte antibiotice. Înainte de a utiliza Tygacil, medicii trebuie sa ia în considerare recomandarile oficiale privind utilizarea corecta a antibioticelor.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Tygacil?

Doza recomandata de Tygacil este o doza initiala de 100 mg, urmata de 50 mg la fiecare 12 ore timp de cinci pana la 14 zile. Fiecare perfuzie trebuie sa dureze între 30 si 60 de minute. Durata tratamentului depinde de localizarea infectiei, de severitatea acesteia si de raspunsul pacientului la tratament. Dozele sunt mai reduse la pacientii cu probleme hepatice severe.

Cum actioneaza Tygacil?

Substanta activa din Tygacil, tigeciclina, apartine unei grupe de antibiotice numite "glicilcicline". Aceasta actioneaza prin blocarea ribozomilor bacterieni, partile din celula unde se produc noi proteine. Prin blocarea producerii de noi proteine, bacteriile nu se pot înmulti si, în cele din urma, mor. Lista bacteriilor împotriva carora actioneaza Tygacil este disponibila în Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum a fost studiat Tygacil?

Tygacil a fost comparat cu alte antibiotice în cadrul a patru studii principale. În doua dintre aceste studii, Tygacil a fost comparat cu vancomicina în asociere cu aztreonam la 1 129 de pacienti cu infectii complicate ale pielii si tesuturilor moi (fara a include ulceratiile infectate ale piciorului diabetic). În celelalte doua studii, Tygacil a fost comparat cu imipenem/cilastatina (o combinatie de doua medicamente luate împreuna ca antibiotic) la 1 568 de pacienti cu infectii complicate la nivelul abdomenului. Un studiu suplimentar a comparat Tygacil cu antibioticul ertapenem la 813 pacienti diabetici cu infectii ale piciorului moderate pana la severe.

În toate studiile, principala masura a eficacitatii a fost numarul de pacienti a caror infectie s-a vindecat.

Ce beneficii a prezentat Tygacil pe parcursul studiilor?

În cele patru studii principale, Tygacil a fost la fel de eficace ca antibioticele cu care a fost comparat. În studiile privind infectiile pielii si ale tesuturilor moi, aproximativ 86% dintre pacientii care au primit Tygacil s-au vindecat fata de aproximativ 89% dintre cei care au fost tratati cu vancomicina si aztreonam. În studiile privind infectiile abdominale, aproximativ 86% dintre pacientii care au primit fie Tygacil, fie imipenem/cilastatina s-au vindecat.

În studiul de investigare a infectiilor piciorului diabetic, Tygacil a fost mai putin eficace decat ertapenem: 78% dintre pacientii tratati cu Tygacil s-au vindecat, fata de 83% dintre cei tratati cu ertapenem.

Care sunt riscurile asociate cu Tygacil?

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Tygacil sunt greata usoara pana la moderata si varsaturile, observate la 20% si, respectiv, 14% dintre pacienti. Pentru lista tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Tygacil, a se consulta prospectul.

Tygacil nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la tigeciclina sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Pacientii alergici la antibioticele din grupa tetraciclinelor pot fi, de asemenea, alergici la Tygacil.

De ce a fost aprobat Tygacil?

CHMP a hotarat ca beneficiile Tygacil sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru acest produs.

Ce masuri se iau pentru a asigura utilizarea în siguranta a Tygacil?

Compania care produce Tygacil va comunica cu personalul medico-sanitar pentru a se asigura ca acestia stiu cand poate fi utilizat Tygacil, cunosc riscurile legate de utilizarea acestuia si necesitatea de a monitoriza raspunsul pacientului la tratament.

Alte informatii despre Tygacil:

Comisia Europeana a acordat Wyeth Europa Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru Tygacil, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 24 aprilie 2006. Dupa cinci ani, autorizatia de introducere pe piata a fost reînnoita pentru înca cinci ani.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Tygacil, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 03-2011

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...