U.Triamcinolon Acetonid, unguent

Citeste prospectul medicamentului U.Triamcinolon Acetonid, unguent si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Psoriazis lichen simplex si plan, lupus eritematos discoid cronic, eczeme si dermatite eczematiforme cronice, neurodermite cu focare de lichenificare, prurit ano-genital.

Forma de prezentare: unguent

Producator: Antibiotice Iasi

Clasificare ATC: triamcinolonum, D07AB

Compozitie: Unguentul contine 0,1% triamcinolon acetonid (1-dehidro-9-fluor-16,17-dihidrocorticosteron).

Actiune farmacoterapeutica: Triamcinolonul acetonid este glucocor-ticoid monofluorurat cu utilizare specific topica, dotat cu actiune antiin-flamatoare si antialergica ce impiedica reactiile mezenchimale iritativ - hiperergice. Reduce hiperplazia epiteliala si normalizeaza keratini-zarea.

Contraindicatii si precautii: Se va evita prelungirea excesiva a tratamentului la bolnavi debilitati, gravide, copii, precum si in prezenta unor tare renale sau hepatice. Necesita o deosebita prudenta utilizarea unguentului in cazurile de diabet latent, hipertensiune arteriala, neo-plasme gastrice, osteoporoza.

Mod de administrare: Unguentul se aplica in strat subtire de 2-4 ori pe zi, timp de 2-7 zile. Pentru consolidarea rezultatelor terapeutice se recomanda aplicarea unguentului de 1-2 ori pe zi cateva zile dupa vindecarea clinica.

Efecte secundare: Dupa tratamente prelungite cu aplicarea unguentului pe teritorii cutanate intinse pot aparea fenomene de hipocorticism reactional, oboseala, adinamie, somnolenta sau agitatie si insomnie. Se mai poate constata eozinofilie sanguina si usoara anemie, de asemenea excretie crescuta de sodiu cu retentie de potasiu. Mult mai rare sunt fenomenele de hipercorticism, prezente mai ales la bolnavi cu functie deficitara a rinichiului sau a ficatului.

Prezentare farmaceutica: Tuburi cu 12 g de unguent.

Conditii de pastrare: La adapost de umezeala, la temperatura de 6 - 25 grade Celsius.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...