VITAMINA B6, comprimate

Prospect Vitamina B6 comprimate. Indicatii si mod de administrare.

Indicatii: Anemii aplastice si eritroblastice; anemii hipocrome rezistente la tratamentul cu fier; granulopenie de origine toxica sau medicamentoasa; afectiuni ale sistemului nervos central cu etiologie arteriosclerotica sau encefalitica; tratamentul preventiv si curativ al polinevritelor de origine toxica sau medicamentoasa, mai ales cea hidrazidica; crampe, hipertonie musculara, miopatie, acrodinie; varsaturi, mai ales gravidice, postanestezice sau postroentgenterapice; tremuraturi idiopatice, senile sau de origine toxica, boala Parkinson, parkinsonism arteriosclerotic; etilism acut; afectiuni ale pielii ca: dermatita seboreica, acnee, dermite usoare postroentgeniene; boala arteriosclerotica cu diferite localizari.

Compozitie: Comprimate continand clorhidrat de piridoxina 0,250 g. Fiole continand clorhidrat de piridoxina 0,050 g/2 ml, respectiv 0,250 g/5 ml.

Actiune farmacoterapeutica: Vitamina B6 (piridoxina) face parte din vitaminele grupului B, ce se gasesc in drojdia de bere si in anumite vegetale. Ea joaca un rol important in metabolismul acizilor aminati si al grasimilor. De aceea, piridoxina are un rol activ in schimbarile tisulare, mai ales in ceea ce priveste tesutul hepatic, sistemul nervos, piele si organele hematopoietice.

Mod de administrare: Adulti: doze de 50-250 mg zilnic, timp de 15-20 zile, administrate per os sau in injectii (intramusculare, intravenoase). Copii: doze de 20-50 mg, dupa varsta si gravitatea cazului.

Forma de prezentare: Flacoane cu 20 comprimate continand 250 mg vitamina B6. Cutii cu 5 fiole de 2 ml continand 50 mg vitamina B6. Cutii cu 5 fiole de 5 ml continand 250 mg vitamina B6. Cutii cu 100 fiole de 2 ml sau 5 ml continand 50 sau 250 mg vitamina B6 pe fiola.

Conditii de pastrare: La adapost de lumina.

Producator: Sicomed

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Vitamina B6, fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Prospect Supradyn capsule. Vezi care sunt indicatiile si cum se administreaza medicamentul Supradyn. Indicatii: Aport insuficient de...
Citeste prospectul medicamentului Glutamolactat de magneziu cu vitamina B6 si afla pentru ce este indicat si cum...