Vitamina

Lista articolelor despre vitamina pe AflaCum.ro

Articole despre vitamina

Citeste cele mai noi articole despre vitamina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vitamina, pe AflaCum.ro!

Prospect Vitamina B6 comprimate. Indicatii si mod de administrare.

Indicatii: Anemii aplastice si eritroblastice; anemii hipocrome rezistente la tratamentul cu fier; granulopenie de origine toxica sau medicamentoasa; afectiuni ale sistemului nervos central cu etiologie arteriosclerotica sau encefalitica; tratamentul preventiv si curativ al polinevritelor de origine toxica sau medicamentoasa, mai ales cea hidrazidica; crampe, hipertonie musculara, miopatie, acrodinie; varsaturi, mai ales gravidice, postanestezice sau postroentgenterapice; tremuraturi idiopatice, senile sau de origine toxica, boala Parkinson, parkinsonism arteriosclerotic; etilism acut; afectiuni ale pielii ca: dermatita seboreica, acnee, dermite usoare postroentgeniene; boala arteriosclerotica cu diferite localizari.

Compozitie: Comprimate continand clorhidrat de piridoxina 0,250 g. Fiole continand clorhidrat de piridoxina 0,050 g/2 ml, respectiv 0,250 g/5 ml.

Vitamina D se refera la un grup de vitamine necesar dezvoltarii oaselor si musculaturii. Deficienta vitaminei D in  organism presupune probleme serioase si uneori acestea sunt iremediabile; astfel de probleme ar putea fi prevenite in timp util daca am fi mai atenti la anumite semne si simptome care ne semnaleaza aceasta lipsa de vitamina D.

Iata unele indicii ce ar trebui sa va alarmeze:

Existenta unor factori de risc precum varsta  (copiii si batranii sunt mai predispusi la aceasta problema), expunerea la soare insuficienta (ori din cauza ocupatiei ori a regiunii ori a culturii), culoarea pielii  (persoanele cu pielea mai inchisa la culoare au un nivel mai ridicat de melanina, care inhiba producerea vitaminei D), starea medicala (cei care au probleme cu rinichii sau ficatul  pot avea lipsa de vitamina D) dar si obezitatea are ca efect  scaderea nivelului de vitamina D din organism.

Fii atent la alimentatie. Vitamina D se poate obtine din alimente precum: pestele gras: somon, ton, pastrav, sardine; din ciuperci, anumite tipuri de branza, lapte si este evident ca, pentru cei care tin diete serioase si nu mananca alimente ce contin vitamina D trebuie sa aiba in vedere posibilitatea unei deficiente in organism a acestei vitamine.

Ia aminte la durerile de oase sau la senzatia de moliciune, de lipsa de vlaga.  Toate acestea sunt semne ale deficientei vitaminei D.

Observa  mainile si picioarele  copiilor. Deficienta vitaminei D duce la rahitism si la aparitia diformitatilor la nivelul oaselor.

Cresterea inceata la copii este un alt semn al lipsei de vitamina D.

Durerile cvasiconstante la nivelul umerilor precum si dificultatile la mers sunt semne ale osteomalaciei (afectiune osoasa ce apare la adult si este determinata de demineralizarea oaselor) si necesita o supraveghere medicala.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.