Vendal Retard

Citeste prospectul medicamentului Vendal Retard si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Dureri acute si cronice intense si foarte intense, precum cele provocate de tumori, dureri miocardice si postoperatorii.

Compozitie:

1 tableta filmata retard contine 10 mg, 30 mg, 60 mg sau 100 mg morfina hidroclorid.

Proprietati si eficacitate:

Datorita proprietatilor sale analgetice pronuntate, morfina este considerata un agent terapeutic standard pentru tratamentul durerilor intense si foarte intense. Efectul analgezic se bazeaza pe legarea morfinei de receptorii opioizi endogeni localizati in diferite parti ale sistemului nociceptiv (substanta gelatinoasa a cornului posterior al maduvei spinarii, rafeul median al bulbului, substanta cenusie periapeductala, nucleii talamici mediali).

In general, morfina administrata oral este bine absorbita si este supusa in mod variabil unei metabolizari de prim pasaj hepatic, astfel incat dozajul necesar pentru obtinerea analgeziei va fi individualizat pentru fiecare caz in parte. Morfina HCl prezenta in tableta VENDAL retard se elibereaza lent, ceea ce mareste intervalul de administrare de la 4 - 6 ore la 12 ore.

Pagina 1/7

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare