Vepacel, vaccin

Citeste prospectul medicamentului Vepacel, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Vepacel este un vaccin destinat utilizarii la adulti pentru protejarea împotriva gripei cauzate de subtipul H5N1 ("gripa aviara") al virusului gripal A.

Vepacel este un vaccin. Acesta contine virusuri gripale care au fost inactivate (omorate). Vepacel contine o tulpina de virus gripal numita A/Vietnam/1203/2004 (H5N1).

Pentru ce se utilizeaza Vepacel?

Vepacel este un vaccin destinat utilizarii la adulti pentru protejarea împotriva gripei cauzate de subtipul H5N1 ("gripa aviara") al virusului gripal A. Vaccinul se administreaza conform recomandarilor oficiale.

Vaccinul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Vepacel?

Vaccinul se administreaza prin injectie în muschiul umarului în doua doze individuale, la interval de cel putin trei saptamani.

Cum actioneaza Vepacel?

Vepacel este un vaccin "prepandemic". Acesta este un tip de vaccin care se va utiliza pentru protejarea împotriva unei noi tulpini de virus gripal care poate cauza o viitoare pandemie de gripa. Vaccinul a fost conceput pentru a putea fi utilizat înainte sau în timpul unei pandemii de gripa pentru a oferi protectie împotriva virusului H5N1. O pandemie de gripa are loc atunci cand apare o noua tulpina de virus gripal care se poate raspandi cu usurinta de la o persoana la alta, deoarece oamenii nu au imunitate (protectie) împotriva acesteia. O pandemie poate afecta majoritatea tarilor si regiunilor lumii. Expertii din domeniul sanatatii sunt îngrijorati de faptul ca o viitoare pandemie de gripa ar putea fi cauzata de o tulpina a virusului H5N1.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ixiaro este un vaccin sub forma injectabila. Contine ca substanta activa virusi inactivati (omorati) ai encefalitei japoneze. ...
Citeste prospectul medicamentului Varilrix si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: Subiecti...
Citeste prospectul medicamentului Tritanrix HepB, suspensie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Vaccin...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare