Verpamil, comprimate filmate

Citeste prospectul medicamentului Verpamil, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tahicardii, inclusiv tahicardii paroxistice supraventriculare, fibrilatia atriala cu raspuns ventricular rapid (exceptind sindromul WPW), flutter atrial, fibrilatii atriale cu conducere rapida; profilaxia si tratamentul extrasistolelor; insuficienta coronariana, inclusiv tratamentul anginei pectorale, anginei vasospastice, spasmelor coronariene: angina post-infarct miocardic; hipertensiune si crize hipertensive.

Compozitie

Fiole a 2 ml continand 5 mg de verapamil clorhidric. Comprimate filmate de 40 mg si 80 mg.

Actiune terpeutica

Formula chimica a verapamilului este -izopropil-(-(N-metil-N-homo-veratril)-(-aminopropil-3,4-dimetoxi-fenil-acetonitril. Este un antagonist al calciului. Diminueaza consumul miocardic de oxigen producand si dilatarea arterelor coronare. Actiunea antiaritmica se datoreaza prelungirii perioadei refractare a nodulului atrio-ventricular.

Doze si mod de administrare

In stari acute se va administra prin injectii intravenoase. La adulti se vor administra 5-10 mg (1-2 fiole) de verapamil prin injectie intravenoasa lenta. La pacientii cu tahicardie si crize hipertensive, daca va fi necesar se va repeta injectia la 5-10 minute dupa prima doza. Doza uzuala de mentinere in perfuzii intravenoase este de 5-10 mg/ora. Pentru prepararea perfuziei se pot folosi ca diluanti solutii fiziologice saline sau solutii similare cu pH sub 6. Doza medie zilnica este de 100 mg.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...