Vistide

Citeste prospectul medicamentului Vistide si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Vistide este un concentrat din care se obtine o solutie perfuzabila (picurare în vena).

Contine substanta activa cidofovir (75 mg/ml).

Pentru ce se utilizeaza Vistide?

Vistide se utilizeaza pentru tratamentul retinitei cu citomegalovirus (CMV), o infectie virala a retinei (suprafata sensibila la lumina situata in partea din spate a ochiului). Aceasta boala poate duce la pierderea vederii. Vistide se administreaza pacientilor cu sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA) care nu prezinta disfunctie renala. Acesta trebuie utilizat numai daca alte medicamente nu sunt adecvate.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Vistide?

Tratamentul cu Vistide trebuie prescris de un medic cu experienta in abordarea terapeutica a infectiei cu virusul imunodeficientei umane (HIV). Inaintea administrarii de Vistide, trebuie investigati rinichii pacientului, insuficienta renala fiind o contraindicatie pentru utilizarea Vistide. In timpul fazei de "inductie", Vistide se administreaza in primele doua saptamani sub forma unei perfuzii de 5 mg per kilogram de greutate corporala, timp de o ora, o data pe saptamana. Apoi, in timpul fazei de "intretinere", Vistide se administreaza o data la doua saptamani. Continuarea tratamentului se va decide in conformitate cu recomandarile locale privind abordarea clinica a pacientilor infectati cu HIV.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare