Votubia

Citeste prospectul medicamentului Votubia si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Votubia se utilizeaza pentru tratamentul unui tip de tumoare cerebrala numita "astrocitom subependimal cu celule gigant" (ASCG) la pacienti cu scleroza tuberoasa.

Votubia este un medicament care contine substanta activa everolimus. Este disponibil sub forma de comprimate (2,5, 5 si 10 mg).

Pentru ce se utilizeaza Votubia?

Votubia se utilizeaza pentru tratamentul unui tip de tumoare cerebrala numita "astrocitom subependimal cu celule gigant" (ASCG) la pacienti cu scleroza tuberoasa. Scleroza tuberoasa este o boala genetica care cauzeaza dezvoltarea de tumori benigne (necanceroase) în diferite organe ale corpului, inclusiv în creier.

Votubia se utilizeaza la adulti si copii cu varsta de cel putin trei ani la care tumoarea cerebrala nu poate fi extirpata chirurgical.

Deoarece numarul de pacienti cu scleroza tuberoasa este scazut, boala este considerata "rara", iar Votubia a fost desemnat "medicament orfan" (un medicament folosit în bolile rare) la 4 august 2010.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare