Xalkori

Citeste prospectul medicamentului Xalkori si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Xalkori se utilizeaza în tratamentul adultilor cu o forma de cancer pulmonar numita neoplasm bronhopulmonar altul decat cel cu celule mici (NSCLC).

Ce este Xalkori?

Xalkori este un medicament care contine substanta activa crizotinib. Este disponibil sub forma de capsule (200 mg si 250 mg).

Pentru ce se utilizeaza Xalkori?

Xalkori se utilizeaza în tratamentul adultilor cu o forma de cancer pulmonar numita neoplasm bronhopulmonar altul decat cel cu celule mici (NSCLC), cand boala este în stadiu avansat si a fost deja tratata anterior. Acest medicament se utilizeaza numai daca NSCLC este "ALK-pozitiv", ceea ce înseamna ca celulele canceroase contin anumite defecte care afecteaza gena responsabila pentru o proteina denumita ALK (kinaza limfomului anaplazic).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Xalkori?

Tratamentul cu Xalkori trebuie început si supravegheat de un medic cu experienta în utilizarea medicamentelor anticanceroase. Prezenta defectului genetic care afecteaza ALK (starea "ALK-pozitiv") trebuie confirmata în prealabil prin metode adecvate.

Pagina 1/6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare