Yellox solutie oftalmica

Citeste prospectul medicamentului Yellox, solurie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Yellox se utilizeaza la adulti pentru tratamentul inflamatiei ochiului care apare în urma unei interventii chirurgicale de îndepartare a cataractei (opacizarea cristalinului).

Yellox este o solutie oftalmica care contine substanta activa bromfenac.

Pentru ce se utilizeaza Yellox?

Yellox se utilizeaza la adulti pentru tratamentul inflamatiei ochiului care apare în urma unei interventii chirurgicale de îndepartare a cataractei (opacizarea cristalinului).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Yellox?

Doza de Yellox este de o picatura în ochiul/ochii afectat/afectati de doua ori pe zi, începand cu ziua urmatoare operatiei de cataracta si continuand timp de doua saptamani. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca doua saptamani.

Daca se utilizeaza mai multe medicamente oftalmologice, acestea trebuie sa se administreze la interval de cel putin cinci minute.

Cum actioneaza Yellox?

Substanta activa din Yellox, bromfenac, este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). Acesta actioneaza prin blocarea unei enzime numite ciclooxigenaza care produce prostaglandine, substantele implicate în procesul inflamator. Prin reducerea productiei de prostaglandine la nivelul ochiului, Yellox poate diminua inflamatia cauzata de operatia oftalmologica.

Cum a fost studiat Yellox?

Efectele Yellox au fost testate initial pe modele experimentale înainte de a fi studiate pe subiecti umani.

În doua studii principale, Yellox a fost comparat cu placebo (un tratament inactiv) pe 527 de pacienti cu inflamatie în urma operatiei de cataracta. Principala masura a eficacitatii a fost numarul de pacienti fara semne de inflamatie dupa doua saptamani.

Ce beneficii a prezentat Yellox pe parcursul studiilor?

Yellox a fost mai eficace decat placebo în tratamentul inflamatiei oculare în urma operatiei de cataracta. Într-unul din studii, 66% din pacientii tratati cu Yellox (104 din 158) nu prezentau semne de inflamatie dupa doua saptamani în comparatie cu 48% din pacientii tratati cu placebo (35 din 73). În cel de-al doilea studiu, cifrele au fost: 63% (124 din 198) în grupul pacientilor tratati cu Yellox si 40% (39 din 98) în grupul celor tratati cu placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Yellox?

Cele mai frecvente sau mai importante efecte secundare raportate asociate cu Yellox sunt senzatie anormala în ochi (0,5%), eroziune usoara sau moderata a corneei (stratul transparent din partea anterioara a ochiului) (0,4%), prurit ocular (mancarimi) (0,4%), dureri oculare (0,3%) si înrosire a ochiului (0,3%). Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Yellox, a se consulta prospectul.

Yellox nu se administreaza persoanelor care pot fi hipersensibile (alergice) la bromfenac, la oricare dintre celelalte ingrediente sau la alte AINS. Acesta este contraindicat la pacienti care manifesta atacuri de astm, urticarie (eruptie cutanata cu mancarimi) sau rinita acuta (nas înfundat si secretii nazale lichide) în urma administrarii de acid acetilsalicilic (aspirina) sau alte AINS.

De ce a fost aprobat Yellox?

CHMP a hotarat ca beneficiile Yellox sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru acest produs.

Alte informatii despre Yellox

Comisia Europeana a acordat Croma-Pharma GmbH o autorizatie de introducere pe piata pentru Yellox, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 18 mai 2011. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reînnoita.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Yellox, a se consulta prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 04-2011

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare