Yermonil, drajeuri

Citeste prospectul medicamentului Yermonil, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Pentru evitarea sarcinii.

Reactii adverse

Relativ frecvent, dar cu semnificatie minora, fara sa necesite intreruperea medicatiei: greata, cefalee banala, crestere in greutate, tensiune mamara, iritabilitate, depresie, acnee, seboree, hipertricoza, sangerari intermenstruale, oligomenoree, amenoree, modificari de libidou, candidoza vaginala. Rareori, dar cu semnificatie grava, impun oprirea medicatiei: hipertensiune arteriala, accidente cardio-vasculare, tromboembolii, icter colestatic, hipercolesterolemie si/sau hipergliceridemie, diabet, mastodinie severa sau mastopatie, cefalee marcata sau neobisnuita, migrena, vertij, tulburari de vedere, agravarea epilepsiei, adenom hepatic (accidente hemoragice intraabdominale), galactoree (posibilitate de adenom hipofizar), tumori mamare si uterine. A fost semnalat un risc crescut de litiaza biliara.

Mod de administrare

Cate un comprimat in fiecare zi (la aproximativ aceeasi ora), in cure de 22 zile, separate prin pauze de 6 zile (in care obisnuit se produc sangerari uterine care dureaza 3-5 zile); prima cura incepe in prima zi de menstruatie. Administrarea trebuie facuta cu mare regularitate; daca se omite un comprimat, in ziua care urmeaza se administreaza 2 comprimate; in caz de voma sau diaree se repeta doza.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare