Zineryt solutie

Citeste prospectul medicamentului Zineryt solutie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Antibiotic, antiseboreic. Tratamentul topic al acneei vulgare.

Va rugam sa cititi instructiunile chiar daca ati mai folosit deja Zineryt, deoarece informatiile pot fi schimbate

Ce este Zineryt si cum actioneaza el?

Compozitie

Zineryt contine ca ingredient activ erythromicinum 40 mg/ml sub forma unui complex cu zinc. Acest complex este dizolvat in alcool la care s-a adaugat o substanta cu efect emolient asupra pielii. Celelalte ingrediente sunt: acetat de zinc, diizopropilsebacat si alcool.

Ce forma de prezentare are Zineryt?

Zineryt este un lichid clar, incolor, cu miros de alcool. El este prezentat intr-un flacon impreuna cu un aplicator. Cu acest aplicator Zineryt poate fi aplicat pe piele. Aplicatorul este protejat de un capac care se insurubeaza. Flaconul este ambalat intr-o cutie galben/gri pe care este inscriptionat Zineryt. Zineryt este in mod obisnuit livrat gata preparat de catre farmacist.

Cum actioneaza Zineryt?

Zineryt contine antibiotocul erythromicnum si zinc. Erythromicinum poate inhiba cresterea bacteriilor care joaca un rol in dezvoltarea cosurilor (acnee).

Zincul potenteaza efectul eritromicinei in tratamentul acneei.

Detinator al autorizatiei si fabricant

Zineryt este inregistrat si fabricat de catre Astellas Pharma Europe B.V., Leiderdorp, Olanda.

Zineryt poate fi obtinut numai pe baza prescriptiei medicale.

La ce se foloseste Zineryt?

Zineryt se foloseste in tratamentul topic al tuturor formelor de acnee (cosuri).

Ce trebuie stiut inaintea folosirii Zineryt?

Cand nu trebuie folosit Zineryt? Zineryt nu trebuie folosit daca sunteti hipersensibil la: eritromicina (sau alte antibiotice din acelasi grup), zinc sau alte ingrediente ale Zineryt. In cazul in care sunteti hipersensibil la unul dintre aceste ingrediente, trebuie avertizat medicul.

Precautii in cazul folosirii Zineryt Trebuie evitat contactul Zineryt cu ochii si membranele mucoase ale nasului sau ale gurii. Contactul accidental poate cauza senzatii de arsura sau iritare a acestor zone. In cazul aparitiei acestor fenomene, zona trebuie spalata cu apa rece sau calduta si trebuie anuntat imediat medicul.

Interactiuni cu alte medicamente Pana in prezent nu sunt cunoscute. Combinatia diferitelor medicamente poate cauza efecte adverse. Medicul trebuie informat despre orice alte medicamente pe care le folositi.

Folosirea in timpul sarcinii si alaptarii Daca este utilizat coform prescriptiei, Zineryt poate fi folosit fara riscuri si in timpul sarcinii si alaptarii.

Efecte supra capacitatii de a conduce si de a opera cu masini Zineryt nu afecteaza capacitatea de a conduce si de a opera cu masini.

Precautii speciale legate de prezenta unor aditivi

Nu se mentioneaza.

Instructiuni de utilizare a Zineryt

Cum trebuie folosit Zineryt?

Aplicati de doua ori pe zi cu aplicatorul un strat de Zineryt pe zona de piele cu cosuri. Zineryt se va aplica de preferat dimineata (inaintea aplicarii machiajului) si seara (dupa indepartarea machiajului), dupa spalarea prealabila a pielii. Dupa uscare, stratul de Zineryt aplicat devine invizibil. In cele mai multe cazuri Zineryt conduce la ameliorarea afectiunii dupa 10-12 sapamani. In cazul in care observati o inrautatire a afectiunii, anuntati imediat medicul.

Ati uitat o aplicare de Zineryt?

Daca o data uitati sa va aplicati Zineryt puteti continua ca de obicei folosirea Zineryt. Nu este nevoie sa aplicati o doza suplimentara.

Efecte secundare

Dupa aplicarea pe piele a Zineryt poate sa apara o senzatie de arsura sau iritare, sau poate aparea o usoara roseata a pielii. De obicei aceste efecte nu sunt grave si dispar automat. Daca apar alte efecte adverse, informati medicul sau farmacistul.

In ce conditii se pastreaza Zineryt?

Zineryt nu trebuie folosit dupa data de expirare mentionata pe ambalaj.

Se poate pastra la temperatura camerei (15-25°C) in ambalajul in care l-ati cumparat. Preparatul compus poate fi pastrat timp de 5 saptamani. Daca este necesar un tratament mai indelungat cu Zineryt, medicul dumneavoastra trebuie sa va prescrie inca un flacon. Nu tineti produsul la indemana copiilor!

Instructiuni de preparare a solutiei compuse de Zineryt

Cutia galben-gri contine doua flacoane si un capac cu aplicator.

Indepartati capacul ambelor flacoane, pastrand capacul flaconului cu pulbere.

Continutul flaconului cu lichid va fi turnat in flaconul continand pulberea. Flaconul golit poate fi aruncat.

Se va insuruba dopul ramas la flaconul care contine amestecul de pulbere si lichid. Se va agita acest flacon timp de un minut. Scoateti capacul cu aplicator din ambalajul sau.

Indepartati capacul flaconului cu amestecul de lichid si pulbere si insurubati capacul cu aplicator

Acum indepartati capacul de protectie al aplicatorului si verificati daca aplicatorul este fixat pe flacon. Daca este necesar, fixati mai strans aplicatorul.

Solutia poate fi pastrata timp de 5 saptamani dupa preparare.

Notati-va data de expirare pe eticheta.

Nota

Acest medicament v-a fost prescris de medicul dumneavoastra. Urmati cu strictete indicatiile acestuia. Daca aveti intrebari consultati medicul sau farmacistul.

Nu dati medicamentul dumneavoastra altor persoane, nu utilizati medicamente de la alte persoane.

Asigurati-va intotdeauna ca folositi medicamentul corespunzator.

Nu pastrati medicamentele de care nu mai aveti nevoie. Nu aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi, ci returnati-le farmacistului. Insotiti plangerile intotdeauna de numarul lotului produsului (vezi ambalajul).

Data

Septembrie 1999

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare