Zinkit, supliment alimentar

Citeste prospectul medicamentului  Zinkit, supliment alimentar si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

INDICATII: Este recomandat pentru suplimentarea cu zinc, care nu poate fi corectataprin aport alimentar.

COMPOZITIE

tableta efervescenta contine : 44 mg sulfat de zinc 7 H2O(echivalentul a 10 mg; 0,15 mmol sau 0,30 mval zinc)

CONTRAINDICATII

Este contraindicat in cazul existentei unor reactii intreanticorpii si antigenele proprii ale organismului (asa numitele procese autoimune, in special encefalitele autoimune),insuficienta renala acuta, leziuni severe ale parenchimului renal .

UTILIZAREA IN TIMPUL SARCINII

Preparatul poate fi utilizat in timpul sarcinii numai in cazul unui deficit de zinc.

EFECTE SECUNDARE

In cazul respectarii dozelor recomandate nu este posibila instalarea unor efecte secundare. Supradozarea poate produce gust metalic, cefalee, oboseala, greturi si varsaturi.

INTERACTIUNI MEDICAMENTOASE

Interactiunile zincului cu fierul si cuprul sunt cunoscute, ele manifestandu-se in cazul unor terapii de durata cu doze de 135 mg zinc/zi sau chiar mai mari. In cazul administrarii concomitente de zinc si saruri de fier, absorbtia zincului poate fi redusa. Zincul poate influenta disponibilitatea fierului.

MOD DE ADMINISTRARE

In cazul in care nu exista alte recomandari, pentru suplimentarea cu zinc se va administra de 1-2 x zilnic cate o tableta efervescenta.

INFORMATII PENTRU PACIENTI

Zincul este un oligoelement important, care trebuie suplimentat (prin aport exogen) pentru ca nu poate fi sintetizat in organism. El intra in compozitia multor enzime participand la numeroase etape importante ale metabolismului. Datorita faptului ca efectele sale sunt complexe si variate, deficitul de zinc se manifesta intr-o multime de forme.

Un deficit de zinc poate induce cresterea susceptibilitatii la infectii, deoarece zincul are un rol important in functionarea sistemului imun. Alte manifestari ale unui deficit de zinc pot fi reprezentate detulburari de crestere, scaderea acuitatii vizuale nocturne, scaderea capacitatii de efort, caderea parului si tulburari de concentrare. Deficitul de zinc poate fi cauzat de un aport insuficient sau de o alimentatie incorecta, un exemplu in acest sens fiind dietele din curele de slabire nerationale. Manifestarile unui deficit de zinc pot fi produse printr-o afectare a absorbtiei (ex. in bolile intestinale), sau printr-o crestere a excretiei acestuia (ex. alcoolism, purgative, sau alte medicamente). Anumite categorii de persoane cum sunt gravidele, mamele care alapteaza, adolescentii, sportivii si vegetarienii convinsi, prezinta un necesar crescut de zinc, un aport necorespunzator determinand instalarea unei stari carentiale.

Producator:

Worwag Pharma

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Bruciakal, supliment alimentar si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Prospect Activit Antiage, 20 comprimate cu lactoferina. Supliment alimentar. Indicatii: Protejaza celulele organismului de actiunea toxica a...
Citeste prospectul medicamentului Viusid, plicuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Viusid...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare