Zovirax, unguent oftalmic

Citeste prospectul medicamentului Zovirax, unguent oftalmic si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii:Zovirax unguent oftalmic este indicat in tratamentul keratitelor cu virus herpes simplex.

Forma de prezentare: Unguent translucid de culoare aproape alba ce contine 3% Aciclovir intr-o baza de parafina sterila, anhidra.

Farmacologie: Zovirax este un agent antiviral foarte activ in vitro impotriva virusului Herpes simplex (HSV) tip I si II, precum si impotriva virusului Varicelo-zosterian , dar cu toxicitate scazuta pe celulele de mamifer. Dupa patrunderea intr-o celula infectata de virusul herpetic, Zovirax este fosforilat in compusul activ, Aciclovirtrifosfat. Prima etapa in acest proces necesita prezenta timidinkinazei codificata viral.

Aciclovir trifosfat actioneaza ca inhibitor si ca substrat al ADN-polimerazei codificate viral, impiedicand continuarea sintezei de ADN viral, fara a afecta procesele celulare normale. Zovirax este absorbit rapid din unguentul oftalmic prin epiteliul corneean si tesuturile oculare superficiale, atingand concentratii terapeutice in umoarea apoasa. Prin metodele existente nu a fost posibil sa se detecteze Aciclovirul in sange dupa administrarea topica de Zovirax unguent oftalmic, dar s-au detectat urme slabe in urina. Oricum, aceste concentratii nu au semnificatie terapeutica.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Unguent oftalmic cu triamcinolon acetonid si neomicina sulfat si afla pentru ce este indicat...
Citeste prospectul medicamentului Unguent oftalmic, cu sulfat de neomicina si sulfat de polimixina B si afla pentru...
Citeste prospectul medicamentului Unguent cu policarpina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare