Zylagren

Citeste prospectul medicamentului Zylagren si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Zylagren este un medicament care contine substanta activa clopidogrel.

Este disponibil sub forma de comprimate rotunde, de culoare roz (75 mg).

Zylagren este un "medicament generic". Aceasta inseamna ca Zylagren este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Plavix.

Pentru ce se utilizeaza Zylagren?

Zylagren se utilizeaza la adulti pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice (probleme cauzate de cheaguri de sange si de rigidizarea arterelor). Zylagren poate fi administrat urmatoarelor grupe de pacienti:

• pacienti care au avut recent un infarct de miocard (criza de inima). Tratamentul cu Zylagren poate fi inceput la cateva zile si pana la 35 de zile dupa criza;

• pacienti care au avut recent un accident vascular cerebral ischemic (un atac cerebral cauzat de irigarea insuficienta a unei parti a creierului). Tratamentul cu Zylagren poate fi inceput in perioada cuprinsa intre sapte zile si sase luni de la atac;

• pacienti cu boala arteriala periferica (probleme cu fluxul sanguin in artere).

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Zylagren ?

Doza standard de Zylagren este de un comprimat de 75 mg o data pe zi, luat cu sau fara alimente.

Cum actioneaza Zylagren?

Substanta activa din Zylagren, clopidogrelul, este un inhibitor de agregare plachetara. Aceasta inseamna ca ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Cheagurile de sange se formeaza prin agregarea (lipirea) unor celule speciale din sange, numite trombocite (plachete sanguine). Clopidogrelul opreste agregarea plachetara prin blocarea legarii unei substante numite ADP de un receptor special care se gaseste la suprafata trombocitelor. Acesta impiedica trombocitele sa devina "lipicioase", reducand riscul de formare a cheagurilor de sange, prevenind astfel o alta criza de inima sau un alt atac cerebral.

Cum a fost studiat Zylagren?

Dat fiind ca Zylagren este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Plavix. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc in organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Zylagren?

Dat fiind ca Zylagren este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Zylagren?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Zylagren are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Plavix. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si in cazul Plavix, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Zylagren.

Alte informatii despre Zylagren:

Comisia Europeana a acordat Krka, d.d., Novo mesto o autorizatie de introducere pe piata pentru Zylagren, valabila pe intreg teritoriul UE, la 21 septembrie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 07-2009.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...