Cum se curata o rochie de mireasa?

 Cum se curata o rochie de mireasa?

Rochiile de mireasa din poliester se pot curata foarte usor prin spalare manuala, care reprezinta o optiune mai buna decat curatarea chimica, deoarece aceasta varianta implica folosirea de solventi, care nu inlatura transpiratia si petele de mancare.

Iata cum se curata o rochie de mireasa:

Verificati cu atentie rochia. Cautati eventualele pete si stabiliti ce anume le-a produs, pentru a sti ce susbtante de curatat sa folisiti. Inspectati cu atentie tivul si trena rochiei, deoarece acestea se murdaresc foarte tare.

Nu introduceti toata rochia in apa pentru urmatorul pas. Puneti la inmuiat tivul rochiei in apa calda, timp de cateva ore. Apoi folositi o periuta de dinti si detergent lichid, pentru a indeparta petele de pe trena. Aveti grija sa nu frecati prea tare dantela si aplicatiile. Verificati daca nu exista pete pe interiorul rochiei. La final clatiti bine tivul si portiunile unde ati aplicat detergent.

Intoarceti corsajul rochiei pe dos si pulverizati apa cu sapun pe captuseala. Folositi o periuta de dinti si detergent pentru a curata petele lasate de transpiratie. Apoi curatati captuseala fustei. Daca rochia e compusa din mai multe straturi, verificati-le pe fiecare in parte si curatati toate petele gasite.

Verificati in detaliu exteriorul rochiei si curatati toate petele. Pulverizati apa cu sapun peste pete si folositi o periuta de dinti pentru a le indeparta cu delicatete. Masati doar materialul. Adaugati detergentul lichid direct pe pete, daca este necesar. Aveti mare grija cu dantela si aplicatiile.

Daca apa cu sapun nu este eficienta in indepartarea petelor, aplicati un detergent lichid special direct pe acestea si lasati-l sa actioneze pana cand petele dispar. Evitati folosirea produselor pe baza de clor, deoarece lasa in urma un strat greu de indepartat.

Dupa ce ati terminat de curatat rochia, umpleti cada cu apa calda si introduceti rochia in ea. Miscati rochia prin apa pentru a o clati de sapun si detergent. Scurgeti apa din cada si umpleti-o din nou, de mai multe ori, pana cand nu mai exista urme de detergent. Se recomanda minimum trei clatiri, deoarece este foarte important ca rochia sa nu mai prezinte urme de sapun.

Se recomanda ca rochia sa nu fie pusa la uscat pe un umeras, deoarece greutatea sa ar putea crea rupturi. Puneti un gratar de lemn pe cada si acoperiti-l cu o fata de masa din vinilin. Plasati rochia pe gratar, astfel incat greutatea ei sa fie egal distribuita pe gratar. O alta metoda este atarnarea rochiei peste un prosop curat, pe unul din peretii cabinei de dus. Puneti de asemenea cateva prosoape pe podea, pentru a o proteja de apa ce se va scurge din rochie.

Dupa ce toata apa s-a scurs din rochie, puteti sa o puneti pe un uscator obisnuit de haine. Aveti grija sa aranjati rochia si sa intindeti eventualele cute aparute, pentru a fi mai suor de calcat dupa uscare.

Calcati rochia, cu ajutorul unui apar cu abur uscat sau cu ajutorul unui fier de calcat obisnuit. In cazul celei de-a doua variante puneti un cearsaf alb curat pe masa de calcat si aplicati o carpa curata pe rochie, pentru a evita patarea acesteia un timpul calcarii.  

Metoda 1.

Indepartarea petelor de vin rosu:

- Folositi o solutie eficienta de indepartare a petelor.
- Masati solutia pe pete, cu ajutorul degetelor.
- Clatiti cu apa rece.
- Repetati procedeul pana cand petele dispar.
- Uscati zonele umezite, cu ajutorul unui uscator de par, pentru a nu uda intreaga rochie.

Metoda 2.

Indepartarea petelor de ulei:

- Aplicati pudra de talc pe petele de ulei.
- Treceti o carpa alba peste pete, pentru a absorbi uleiul. Aveti grija sa nu apasati prea tare, deoarece puteti cauza intinderea petelor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Desi in zilele noastre tinerii nu mai respecta traditiile stramosesti si mamele ambelor miri se pot implica...
Daca doriti sa va casatoriti si nu dispuneti de un buget prea mare, puteti face economii achizitionand...
Romantice, moderne si stylish, nuntile ce au loc pe plaja sunt un must-have al verii si al...