Afla cum se face placinta cu paste

Afla cum se face placinta cu paste

O placinta aperitiv gustoasa si hranitoare este placinta cu paste.

Ingrediente:

- 300 grame paste,
- 4 linguri de branza,
- 2 oua,
- o ceasca lapte sau smantana,
- 2 linguri de unt.

Pentru foietajul preparat in casa ai nevoie de:

- 250 g faina,
- o lingura ulei,
- ½ ceasca apa calda,
- 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare:

1

Se face o foaie de placinta. Se cerne faina pe masa de aluat.

2

Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa calda.

3

Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe aluatul sa se prinda, se framanta cu mana.

4

Se face un aluat potrivit, mai mult moale, adaugand cate putina apa calda daca mai trebuie.

5

Dupa ce a fost bine framantat si batut de masa, se lasa 10 minute la un loc cald (dar nu umed), acoperit cu un servet tot cald (sau cu o cratita incalzita). Se Intinde apoi o foaie cu vergeaua, se acopera cu un servet si se lasa sa stea un sfert de ora.

6

Pe masa de bucatarie se pune o fata de masa curata, se presara faina, se pune foaia de aluat deasupra si cu multa rabdare se intinde de jur imprejur cu grija sa nu se rupa, pana ce marginile aluatului trec de marginea mesei, iar foaia s-a facut subtire ca o foita de tigara. Marginea ramasa groasa imprejur se rupe, iar restul se lasa sa se usuce cateva minute.

7

Se asaza intr-o forma sau chiar intr-o cratita bine unsa cu unt, 4 - 5 randuri de foi stropite intre ele cu unt, lasand marginile sa iasa afara din cratita, pentru a putea fi Intoarse apoi peste macaroane.

8

In lipsa de timp, foile pot fi cumparate de la o placintarie.

9

Se fierb macaroanele, se scurg si se amesteca cu unt, branza, oua batute separat, sare si putina sunca slaba, taiata marunt (facultativ).

10

Se toarna compozitia in cratita imbracata cu foile de placinta, se intorc marginile deasupra, astfel incat macaroanele sa fie bine invelite.

11

Se unge deasupra cu unt. Se da la cuptor.

Mod de servire:

Se scoate din tava si se serveste cu sos de rosii sau cu alt sos, dupa gust.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Micul dejun trebuie sa fie consistent ca sa iti mearga bine toata ziua! Asadar, inainte de cafeluta...
Placinta de dovleac...Stim ca ai savurat, macar o data in viata, aceasta minunatie culinara. Intrebarea este: stii...
Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton....