Micul dejun pe care nu ai voie sa il ratezi

Micul dejun pe care nu ai voie sa il ratezi

Micul dejun trebuie sa fie consistent ca sa iti mearga bine toata ziua! Asadar, inainte de cafeluta clasica, ar fi bine sa mananci serios si sanatos. Pentru asta, exista o reteta speciala, pe care, cu siguranta, o vei tot prepara. Un deliciu!

Placinte cu ou si ceapa. Ingrediente:

- 450 grame de aluat foietaj fara drojdie;

- 2 cepe mari;

- un galbenus;

- susan;

- sare si piper negru macinat, dupa gust

Placinte cu ou si ceapa. Mod de preparare:

- taie ceapa jumatati de rondele;

- incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa;

- prajeste ceapa pana devine aurie. In acest timp, adauga sare si piper, dupa gust;

- presara aluatul cu faina;

- intinde aluatul si taie-l cercuri;

- tapeteaza tava cu hartie de copt;

- aseaza jumatate din cercurile de aluat in tava, adauga umplutura si acoper-o cu al doilea cerc de aluat, dupa ce il intinzi pentru a fi putin mai mare decat primul cerc. Lipeste bine marginile;

- bate galbenusul cu o furculita, unge aluatul si presara susan;

- introdu tava tava in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius. Gateste placinta circa 25 minute!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum se prepara placinta cu spanac?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Micul-dejun ar trebuie sa fie cea mai importanta masa din zi, mai ales din punct de vedere...
Shakshuka cu vinete este o mancare pe baza de oua si legume, ideala pentru micul dejun. Se...
Micul dejun este foarte important! In functie de modul in care te hranesti de dimineata, iti poti...