Placinte cu ou si ceapa. Ingrediente:
- 450 grame de aluat foietaj fara drojdie;
- 2 cepe mari;
- un galbenus;
- susan;
- sare si piper negru macinat, dupa gust
Placinte cu ou si ceapa. Mod de preparare:
- taie ceapa jumatati de rondele;
- incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa;
- prajeste ceapa pana devine aurie. In acest timp, adauga sare si piper, dupa gust;
- presara aluatul cu faina;
- intinde aluatul si taie-l cercuri;
- tapeteaza tava cu hartie de copt;
- aseaza jumatate din cercurile de aluat in tava, adauga umplutura si acoper-o cu al doilea cerc de aluat, dupa ce il intinzi pentru a fi putin mai mare decat primul cerc. Lipeste bine marginile;
- bate galbenusul cu o furculita, unge aluatul si presara susan;
- introdu tava tava in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius. Gateste placinta circa 25 minute!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum se prepara placinta cu spanac?