Cum sa faci PLACINTA de DOVLEAC

Cum sa faci PLACINTA de DOVLEAC

Placinta de dovleac...Stim ca ai savurat, macar o data in viata, aceasta minunatie culinara. Intrebarea este: stii sa si prepari acest desert extraordinar? :) Daca nu, iti aratam noi cum sta treaba ;)

Ingrediente pentru aluat:

- 600 gr de faina;

- 150 gr de zahar pudra;

- 250 gr de unt;

- 3 oua;

- un praf de copt;

- o lingurita de coaja rasa de lamaie;

- un plic de zahar vanilat.

Ingrediente pentru umplutura:

- un kg de dovleac ras;

- 200 g de zahar;

- o lingurita de scortisoara;

- 2 linguri de ulei;

- un galbenus pentru uns.

Mod de preparare aluat:

- amesteca, intr-un castron mare, faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de copt.

- adauga coaja rasa de lamaie, untul la temperatura camerei si ouale.

- framanta amestecul bine, iar, la final, vei un aluat moale si putin lipicios.

- introdu aluatul la rece invelit in folie alimentara, pana cand terminam de preparat si umplutura.

Mod de preparare umplutura:

- curata dovleacul de coaja si da-l pe razatoarea mare(il poti manruti si la robot)

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton....
Placinta de mere este un desert clasic, insa v-ati gandit vreodata sa o preparati intr-o crusta de...
Placinta cu spanac este un preparat usor si sanatos, pe placul tututor. Iata cum se prepara aceasta:...