Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca vrei sa faci spaghete gratinate si refuzi sa le folosesti pe cele din comert, iata o reteta de paste de casa numite si iofca.
Daca vrei sa faci spaghete gratinate si refuzi sa le folosesti pe cele din comert, iata o reteta de paste de casa numite si iofca.
Ingrediente:
- 300 g faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de apa,
- sare.
Mod de preparare:
Se face un aluat ca de taitei. Se cerne faina pe masa de aluat.
Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare.
Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.
Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.
Se asaza pe un servet si se lasa sa se zvante.
Cand foaia s-a uscat pe jumatate, se face sul si se taie in panglici late de un deget.
Se resfira pe masa de aluat si se lasa sa se usuce.
Se fierb cu apa si sare, ca si pastele de targ.
Se presara deasupra branza rasa, sunca si cateva bucatele de unt proaspat.
Se dau la cuptor la foc iute, se tin cateva minute, pana ce se rumenesc deasupra.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.