Afla cum se face iofca cu manatarci sau hribi

Afla cum se face iofca cu manatarci sau hribi

Iofca sunt un tip de taitei de casa asezonati cu tipul de ciuperci preferat (manatarci, hribi sau sbarciogi), bulion si branza.

Ingrediente:

- 150 g hribi,
- o ceapa,
- 3 linguri de unt,
- o lingura de bulion,
- 2 linguri de branza rasa,
- sare.

Pentru iofca:

- 150 g faina,
- un ou,
- o lingura apa,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se face un aluat ca de taitei. Se cerne faina pe masa de aluat.

2

Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare.

3

Se  amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.

4

Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.

5

Se asaza pe un servet si se lasa sa se zvante. Cand foaia s-a uscat pe jumatate, se face sul si se taie in panglici late de un deget. Se resfira pe masa de aluat si se lasa sa se usuce.

6

Se fierbe in apa cu sare. Pe de alta parte se taie ca fideaua o farfurie de hribi, muiati in apa din ajun.

7

Hribii uscati se aleg cu foarte mare grija, sa nu aiba viermi.

8

Se spala in cateva ape si se lasa in apa calduta din ajun pana a doua zi.

9

Se scurg bine de apa si se taie ca taiteii mai grosi. Se toaca o ceapa marunt si se prajeste usor cu o lingura de unt.

10

Cand incepe sa se ingalbeneasca, se pun hribii, se adauga o lingura de bulion si putina zeama de carne sau apa.

11

Se lasa sa fiarba inabusit, se potriveste de sare. Se scurge iofcaua de apa, se amesteca cu o lingura de unt si doua linguri de branza rasa.

12

Se asaza intr-o forma un strat de iofca, se toarna mancarea de hribi si se asaza restul de iofca.

Mod de servire:

Se stropeste cu unt, se presara branza si se serveste in forma. La fel se poate pregati cu sbarciogi sau cu ciuperci.

Etichete: iofca, manatarci, ciuperci

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca. Ingrediente: - 3...
Daca vrei sa faci spaghete gratinate si refuzi sa le folosesti pe cele din comert, iata o...
Ciorba de hribi se prepara la fel ca si cea de bureti, in sensul ca se folosesc...