Cum sa faci salata CAPRESE cu PASTE

Cum sa faci salata CAPRESE cu PASTE

Cine n-ar vrea sa manance si usor si satios, mai ales cand caldura de afara e sufocanta? Nu e deloc imposibil. Iata o reteta care se incadreaza perfect in cerintele de mai sus: salata caprese cu paste.

Ingrediente:

- 50 g busuioc proaspat;

- 4 catei de usturoi;

- 100 ml ulei de masline extra virgin;

- 50 ml zeama de lamaie;

- 2 linguri de miere;

- 500 g de farfalle de grau dur;

- 300 g de rosii cherry prunisoare;

- o ceapa rosie mica;

- 400 g de minimozzarella;

- 50 g de frunze de busuioc.

Mod de preparare:

- pune intr-un robot de bucatarie uleiul de masline, busuiocul proaspat, zeama de lamaie, mierea, sarea, piper si ceapa.

- amesteca pana obtii un dressing omogen.

- fierbe pastele in 5 litri de apa cu sare.

- cand apa incepe sa fiarba, adauga pastele si fierbe-le, respectand instrucțiunile de pe ambalaj.

- scurge pastele foarte bine si clateste-le sub jet de apa rece.

- scurge mozzarella, spala rosiile si taie-le in jumatați.

- toaca ceapa foarte fin, taie marunt frunzele de busuioc si amesteca totul cu pastele si dressingul. Amesteca bine de tot.

- tine salata la rece minimum 2 ore inainte de a o consuma.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vitelul milanez este un preparat italian delicios, care combina simplitatea prepararii cu rafinamentul. Serveste acest fel de...
Lintele sunt leguminoase foarte apreciate in intreaga lume. Multe dintre retetele pe baza de linte au plecat...
Iti prezentam, astazi, o salata ideala pentru masa de Sarbatori. Consistenta, gust formidabil si un aspect pe...