Ingrediente:
- 50 g busuioc proaspat;
- 4 catei de usturoi;
- 100 ml ulei de masline extra virgin;
- 50 ml zeama de lamaie;
- 2 linguri de miere;
- 500 g de farfalle de grau dur;
- 300 g de rosii cherry prunisoare;
- o ceapa rosie mica;
- 400 g de minimozzarella;
- 50 g de frunze de busuioc.
Mod de preparare:
- pune intr-un robot de bucatarie uleiul de masline, busuiocul proaspat, zeama de lamaie, mierea, sarea, piper si ceapa.
- amesteca pana obtii un dressing omogen.
- fierbe pastele in 5 litri de apa cu sare.
- cand apa incepe sa fiarba, adauga pastele si fierbe-le, respectand instrucțiunile de pe ambalaj.
- scurge pastele foarte bine si clateste-le sub jet de apa rece.
- scurge mozzarella, spala rosiile si taie-le in jumatați.
- toaca ceapa foarte fin, taie marunt frunzele de busuioc si amesteca totul cu pastele si dressingul. Amesteca bine de tot.
- tine salata la rece minimum 2 ore inainte de a o consuma.
Pofta buna!