Vitelul milanez este un preparat italian delicios, care combina simplitatea prepararii cu rafinamentul. Serveste acest fel de mancare cu o salata simpla si/sau cu o parte de paste cu sos marinara pentru o masa completa, care iti va impresiona cu siguranta prietenii!
Ingrediente:
- 2 bucati de vitel;
- 1 1/2 cani de pesmet italian asezonat;
- 1/2 cana de parmezan ras;
- 1/2 lingurita de sare;
- 1/2 lingurita de piper;
- 1 ou;
- 1 cana de lapte;
- 1 cana de ulei vegetal;
- 2 felii de lamaie;
Mod de preparare:
1
Intr-o farfurie, combina pesmetul si parmezanul.
2
In alta farfurie combina si amesteca oul, sarea si piperul.
3
Toarna ulei vegetal intr-o tigaie nu foarte adanca. Incalzeste-l pana la 375 grade Fahrenheit.
4
Ia o bucata de vitel, si inveleste-o in intregime in amestecul de ou.
5
Transfera bucata de vitel acoperita cu ou in farfuria uscata si acopera din belsug cu pesmet.
6
Repeta procesul de acoperire cu cealalta bucata de vitel.
7
Testeaza temperatura uleiului vegetal punand un varf de cutit de pesmet in tigaie, daca pesmetul se prajeste rapid, atunci uleiul este gata.
8
Pune prima bucata de vitel in tigaie timp de 2 minute; intoarce vitelul si prajeste-l pentru inca 2 minute.
9
Scoate vitelul din tigaie si pune-l pe un servet de hartie.
10
Repeta procesul de prajire cu cealalta bucata de vitel.
11
Serveste ambele bucati de vitel pe o farfurie cu felii de lamaie.
Sfaturi:
- Daca nu iti place carnea de vita, simte-te liber sa inlocuiesti vitelul cu piept de pui dezosat.
- Poti inlocui uleiul vegetal cu ulei de canola.
Vitelul milanez este un preparat care nu necesita timp si este o alegere ideala pentru o cina cu prietenii sau o petrecere, datorita faptului ca acest fel de mancare poate multumi gusturile oricui.