Cum sa prepari paste. Evita aceasta greseala comuna

Cum sa prepari paste. Evita aceasta greseala comuna

Pastele sunt cea mai buna alegere, atunci cand vrei sa mananci usor. Dar stii sa le prepari in mod corect? Majoritatea gospodinelor comit o eroare sa-i zicem banala atunci cand gatesc paste. Sa vedem despre ce este vorba.

Graba strica treaba. Alegi o oala mica in care incape mai putina apa pentru a grabi fierberea? Nu e bine! Poti afecta calitatea pastelor. Nu o spunem noi, ci bucatarii profesionisti.

Ce se intampla.

1. O oala mica nu e potrivita pentru spaghete. Acestea vor ramane pe jumatate afara, daca nu le rupi in doua. Specialistii italieni afirma ca nu asa se prepara pastele.

2. Temperatura e influentata de vasul in care gatesti pastele. Cand adaugi pastele intr-o oala mai mica, temperatura apei scade rapid si ii va lua mai mult timp pana va incepe sa fiarba din nou. De la prea mult sta in apa, spaghetele devin cleioase si lipicioase.

Varianta corecta.

- alege o oala mai mare pe care sa o umpli cu apa trei sferturi.

- adauga sare dupa ce apa incepe sa fiarba si pune pastele la fiert.

- amesteca din cand in cand, pana cand s-au fiert.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Spaghetele cu sos in stil italienesc sunt un deliciu pentru orice gurmand. Daca alegi sa mananci spaghete...
Cine n-ar vrea sa manance si usor si satios, mai ales cand caldura de afara e sufocanta?...
Calamarii sunt foarte gustosi, mai ales, in combinatie cu pastele. Daca vrei o mancare foarte potrivita pentru...