Graba strica treaba. Alegi o oala mica in care incape mai putina apa pentru a grabi fierberea? Nu e bine! Poti afecta calitatea pastelor. Nu o spunem noi, ci bucatarii profesionisti.
Ce se intampla.
1. O oala mica nu e potrivita pentru spaghete. Acestea vor ramane pe jumatate afara, daca nu le rupi in doua. Specialistii italieni afirma ca nu asa se prepara pastele.
2. Temperatura e influentata de vasul in care gatesti pastele. Cand adaugi pastele intr-o oala mai mica, temperatura apei scade rapid si ii va lua mai mult timp pana va incepe sa fiarba din nou. De la prea mult sta in apa, spaghetele devin cleioase si lipicioase.
Varianta corecta.
- alege o oala mai mare pe care sa o umpli cu apa trei sferturi.
- adauga sare dupa ce apa incepe sa fiarba si pune pastele la fiert.
- amesteca din cand in cand, pana cand s-au fiert.