Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca de Paste iti doresti sa testezi un desert aromat, fara aluat de cozonac, iti propunem sa incerci pasca cu branza de vaci.
Daca de Paste iti doresti sa testezi un desert aromat, fara aluat de cozonac, iti propunem sa incerci pasca cu branza de vaci.
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 1 kg branza de vaci
- 150 g stafide
- 4 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- 2 linguri rase de faina
- o lingura rasa de gris
- un galbenus.
Mod de preparare:
Bate spuma ouale impreuna cu zaharul pana ce compozitia isi dubleaza volumul. Adauga branza si amesteca usor.
Adauga stafidele, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi amesteca usor. Adauga faina si grisul. Daca branza este stoarsa bine de zer pune numai o lingura de faina.
Amesteca pana se omogenizeaza compozitia si toarn-o intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt si unsa cu galbenusul de ou batut.
Lasa pasca la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru o ora. Cand se rumeneste pe margini scoate-o, indeparteaza marginea tavii si las-o la racit!
Pasca cu branza se prepara usor fiind o reteta cu grad de dificultare redus. Acest desert sanatos si satios poate fi pregatit si in alte perioada din an ca alternativa la traditionala placinta cu branza.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.