O sotie buna trebuie sa stie cum sa comunice in mod eficient, sa pastreze flacara dragostei aprinsa si sa fie cea mai buna prietena a sotului sa, pastrandu-si totodata identitatea.
Iata cateva sfaturi despre cum puteti fi o sotie buna:
Comunicarea eficienta
- Exprimati-va sentimentele si nevoile, in mod eficient, deoarece sotul dumneavoastra nu le poate stii, daca nu i le spuneti. Daca ceva e in neregula, spuneti-i. Nu incercati sa-i dati indicii, sperand ca va deduce singur. Incercati sa pastrati un ton pozitiv si sa ascultati cecea ce va spune sotul, in loc sa il acuzati de anumite lucruri.
- Nu va certati din nimicuri. Exista probleme serioase, care pot duce la discutii aprinse, insa nu este bine sa va cicaliti mereu sotul, din cauza unor nimicuri, deoarece riscati sa nu va mai acorde atentie atunci cand aveti ceva important sa-i spuneti.
- Dati dovada de intelegere, atunci cand discutati despre anumite chestiuni cu sotul. Evitati cearta si nu va lasati prada furiei, deoarece veti spune lucruri, pe care le veti regreta mai tarziu. Chiar daca nu sunteti de acord cu sotul dumneavoastra, trebuie sa invatati sa-i respectati parerile si punctul de vedere. A fi o sotie buna, inseamna sa intelegeti faptul ca niciodata nu veti putea sa cadeti de acord, asupra tuturor aspectelor.
- Vorbiti cu sotul dumneavoastra si nu despre el. Nu este bine sa le spuneti prietenelor sau familiei lucruri negative despre sotul dumneavoastra, fara sa incercati sa comunicati cu el. A-l vorbi pe la spate e o dovada de neloialitate. Cand v-ati casatorit ati jurat sa-ti fiti loiala sotului si nu familei sau grupului social.
Acceptarea
- Este bine sa aveti asteptari realiste, deoarece nimeni nu este perfect. Asteptarile nerealiste pot duce la frustrari si la standarde de neatins.
- Nu incercati sa va schimbati sotul. Acceptati-l ca atare si spuneti-i ca nu doriti ca el sa se schimbe pentru dumneavoastra. Un barbat are multe de oferit, daca i se permite acest lucru. Iubiti-l pentru ceea ce este si el, la randul sa, va va iubi neconditionat.
- Invatati sa faceti fata schimbarilor. Veti trece prin momente dificile impreuna, cum ar fi pierderea locului de munca sau a unui parinte. Insa casatoria dumneavoastra poate supravietui greutatilor numai daca sunteti deschisi spre comunicare si dati dovada de flexibilitate.
- Acceptati faptul ca aparitia copiilor va va schimba relatia cu sotul, fara doar si poate, deoarece aceasta va evolua. Asta nu inseamna ca se va schimba in rau, insa va trebui sa va concentrati mai mult asupra lor, decat asupra partenerului de viata.
- Acceptati greselile. Daca doriti ca sotul sa va accepte asa cum sunteti, trebuie sa invatati sa ii acceptati greselile si scuzele sincere, atunci cand greseste cu ceva.
Fiti o buna partenera de viata
- Fiti atenta la nevoile sotului, fara a le ignora pe ale dumneavoastra. Daca vrea mai mult sex, fiti deschisa la noi posibilitati. Daca doreste sa iasa cu prietenii, pentru un hobby comun, nu fiti posesiva. Va fi mai fericit si va va fi recunoscator pentru ca il respectati. Nu uitati insa, ca facand toate acestea, trebuie sa va simtiti si dumneavoastra confortabil.
- Fiti cea mai buna prietena a sotului dumneavoastra. Fiti intimi si acceptati-l neconditionat. Radeti la glumele sale si ajutati-l in cariera, daca va sta in putinta. Ascultati-i ofurile si impartasiti-i bucuriile si tristetile. Astfel veti ajunge la un moment dat sa va intelegeti din priviri.
- Faceti-va visuri comune si nu renuntati niciodata la ele, deoarece daca acestea nu se intersecteaza, se poate crea o ruptura in casnicie, care nu poate fi de bun augur.
- Pastrati-va identitatea. Asigurati-va ca aveti o viata distractiva si interesanta, ca nu va indepartati de prietene si ca nu renuntati la hobby-uri si pasiuni. Daca va simtiti implinita, veti putea aduce multe lucruri bune in relatie.
- Incercati sa faceti fata impreuna stresului, deoarece acesta este un lucru de care ne lovim zi de zi. Acest lucru va alunga presiunile din casnicie. Daca unul dintre soti este extrem de stresat si celalalt nu intelege de ce se intampla acest lucru, atunci puteti avea probleme.
Faceti-va timp pentru romantism
- Iesiti seara in oras, la intalnire. Oricat de ocupate ati fi la serviciu sau avand grija de copii, trebuie sa va faceti timp, din cand in cand, pentru a petrece o seara romantica cu sotul dumneavoastra. Faceti-va un obicei din a iesi macar o data pe saptamana, singura, cu sotul dumneavoastra la un restaurant sau la un film.
- Programati-va partidele de sex. Chiar daca sexul este ceva spontan, daca nu va faceti timp, s-ar putea sa nu aveti parte de asa ceva. Fara intimitatea si iubirea impartasite in timpul actului sexual, oamenii pot deveni frustrati, nervosi si sa se simta respinsi si furiosi.
- Sarutati-va pasional. Chiar daca in timp ajungeti sa va sarutati scurt pe buze, este bine din cand in cand sa aveti parte de saruturi frantuzesti cu sotul dumneavoastra, pentru a readuce pasiunea in acest gest intim.