Cum sa-ti aduci aminte numele altora

Cum sa-ti aduci aminte numele altora

Este frustrant sa reintalnesti persoane ale caror nume nu le mai stii sau iti stau pe buze... Persoana din fata ta, care ti s-a adresat , se poate simti jenata sau ranita considerand ca nu este o persoana careia sa-i fi dat atentie in trecut de vreme ce nu-ti amintesti numele sau. 

Pentru a-ti aduce aminte numele cuiva ...exista cateva strategii:

1

Asocierea fetei. Atunci cand se intampla sa cunosti o persoana noua, studiaza-i fata discret. Cauta la aceasta anumite semnalmente neobisnuite; poate urechile, sprancenele, buzele, ochii... au anumite caracteristici care te-ar putea ajuta sa stabilesti o legatura intre fata si numele sau.

2

Repetarea. Cand faci cunostinta cu o persoana, cere-i acesteia sa isi mai spuna o data numele. Repeta-l chiar tu apoi. Daca e un nume neobisnuit intreaba de unde provine sau cum se pronunta. Foloseste o carte de vizita daca se poate. Poti pronunta numele persoanei in gand de cateva ori.; ajuta, de cele mai multe ori.

3

Asociaza cu numele altor persoane, cunoscute de tine, numele acesteia. Asociaza ceea ce sete nou cu ceea ce este deja cunoscut.

4

Mareste atentia fata de persoana respectiva. Daca iti canalizezi atentia catre aceasta- ca spre ceva important pentru tine, este mult mai probabil ca iti vei aduce aminte de ea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Comunicarea cu semenii nu este atat de simpla pe cat poate parea. Uneori, punem intrebari pe care...
Era tehnologiei moderne are avantajele si dezavantajele sale. Azi comunicam mai mult online, ceea ce inseamna ca...