Violenta conjugala

Violenta conjugala

Violenta conjugala este o problema frecvent intalnita in viata reala si se refera la agresiunea fizica si/sau verbala pe care unul dintre soti o exercita asupra partenerului de cuplu.

De regula, femeia este victima care suporta agresiunea sotului sau violent.

Cum poate fi combatuta violenta conjugala?

La primul semn de violenta conjugala, partea agresata trebuie sa actioneze. Nu te lasa dominata de partenerul care isi foloseste forta fizica si te santajeaza ca sa il ierti si sa ii suporti toanele.

Cere ajutorul unui expert, sfatul unui psiholog, suna la politie, iar la nevoie actioneaza-l pe agresor in judecata. El nu se va opri de la sine chiar daca promite ca se schimba.

Violenta conjugala nu trebuie trecuta cu vederea, indiferent ca este produsul geloziei sau al abuzului de alcool.

Nu uita ca loviturile incasate pot fi periculoase pentru sanatatea ta. Agresorul trebuie sa plateasca indiferent cat il iubesti, mai ales ca iti risti viata traind langa un om care nu iti ofera siguranta si stabilitate emotionala.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bullying-ul(hartuirea) reprezinta o problema raspandita in societatea omului modern. Acest fenomen social nedorit se poate dezvolta in...
A fi un sot bun nu este imposibil. Trebuie doar sa va urmati inima, constiinta si sa...
O relatie sanatoasa inseama respect reciproc si iubirea sincera. In timp, relatia se stabilizeaza, iar respectul atinge...