Cum sa construiesti o RELATIE. Evita aceste tipuri de persoane. Sunt toxice!

Cum sa construiesti o RELATIE. Evita aceste tipuri de persoane. Sunt toxice!

O relatie sanatoasa se bazeaza pe incredere. Din pacate, unii oameni nu pot trai fara sa-si insele partenerii. Pentru ei, e doar o chestiune de timp. Iata care sunt tiparele predispuse sa naruiasca orice relatie de iubire, persoanele care, in procent covarsitor, nu sunt capabile sa construiasca o relatie durabila.

1. Criticul este tipul de persoana fara siguranta de sine. Cei care fac din critica o arta incearca astfel sa se autoafirme, sa isi demonstreze ca sunt puternici, consecventi, fara fisuri in sistemul de valori. In realitate, nesiguranta ii macina. Astfel de oameni nu vor face decat sa-i raneasca sistematic pe cei dragi, fiind incapabili sa dezvolte o relatie sanatoasa.

2. Narcisistul/a nu este niciodata multumit/a cu dragostea pe care o primeste din partea unei singure persoane. El/a vrea admiratia tuturor si cauta, fara oprire, partenerul ideal. O astfel de persoana e convinsa ca relatia ei actuala nu este suficient de buna pentru a fi continuata. Narcisistul da vina pe toata lumea, dar nu isi asuma niciodata o greseala.

3. Suferindul/a. Un suferind joaca mereu rolul de martir. Se victimizeaza din orice si simte nevoia sa fie consolat de cei dragi. Atunci cand partenerul sau nu poate sa ii ofere ceea ce doreste, suferindul isi indreapta atentia spre altcineva.

4. Romanticul exagerat. Arta seductiei si crearea unei noi relatii sunt esentiale pentru un romantic incurabil. O astfel de persoana uraste rutina si cauta mereu provocari. Se plictiseste repede in interiorul unei relatii. Cand simte ca partenerul impune anumite reguli, romanticul cauta separarea.

5. Persoana neincrezatoare in fortele proprii. Daca o persoana nu stie sa-si traiasca propria viata si are nevoie in mod constant de aprobarea altcuiva, nu e deloc semn bun. In momentul in care cei dragi nu o ghideaza, o astfel de persoana va fugi in cautarea celui care sa ii arate orizonturile.

6. Egoistul/a exacerbat/a. Oamenii egoisti sunt atat de prinsi in sistemele proprii de valori incat nu accepta faptul ca oamenii din viata lor pot avea dorinte, bucurii, suferinte. Desi constientizeaza tot ce se intampla in jurul lor, egoistii considera ca normele morale nu le sunt destinate. Cand gresesc, nu au capacitatea de a-si reprosa si trec usor peste propriile erori.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Relatiile sunt foarte importante pentru evolutia noastra socio-umana. Daca esti iubit/a si oferi iubire, viata ta va...
Despre relatii s-a scris si se va mai scrie mult. Cu toate acestea, adevarurile absolute nu pot...
Iubirea neimpartasita este un sentiment unilateral, extrem de dureros, pentru persoana care il nutreste. Iata cum puteti...