Cum sa fii un OM PLACUT si RESPECTAT. Tine cont de aceste sfaturi

Cum sa fii un OM PLACUT si RESPECTAT. Tine cont de aceste sfaturi

Orice om nutreste dupa iubire, fericire si dragoste. Intr-o societate orientata, in general, catre aspectul material, nu trebuie sa uitam ce suntem la origini: fiinte inteligente, cu suflet si nevoie de dragoste, de apreciere.

Daca vrei sa fii un om respectat si placut, oirunde te-ai afla, tine cont de aceste sfaturi:

1. Iubeste oamenii. La munca, acasa sau pe strada, arata ca esti compasiv, ca ai spirit civic. Daca iti pasa de ceilalti, vei primi un raspuns similar, chiar daca nu mereu in mod instant. Oamenii placuti sunt mereu dornici sa cunoasca persoane noi si se implica in fiecare relatie, asteptandu-se la experiente pozitive.

2. Construieste relatii. Oamenii iubiti de ceilalti sunt mereu in contact cu persoanele din jurul lor. Incearca mereu sa ii apropie pe cei importanti, fara sa ceara ceva la schimb. Daca esti un om deschis, e imposibil sa nu fii iubit de oamenii din jur. Nu de toti, dar cei mai multi te vor considera un om de calitate!

3. Atinge-i pe cei din jur. Poate parea ciudat, dar atingerile fizice sunt foarte importante in relatile interumane. Oamenii placuti de ceilalti au un talent nativ de a se apropia, de a intra in contact cu alti oameni. In fond, atingerea elimina bariera fizica si pe cea emotionala. Daca esti la inceput din acest punct de vedere, o sa fie putin inconfortabil. Cu timpul, insa, ti se va parea natural si vei iubi sa ii atingi pe cei de langa tine.

4. Evita discutiile banale, fara importanta. Cand esti in preajma unui om care conteaza, lasa deoparte intrebarile de genul Ce faci? In schimb, discutiile profunde te vor apropia de cel de langa tine. Viceversa e valabila.

5. Pastreaza-ti prietenii. Da valoare relatiilor importante. Un prieten vechi nu trebuie indepartat niciodata!

6. Nu face o obsesie din competitie. Competitia nu e benefica in comunicarea cu oamenii. Nu vorbi peste cel care a inceput sa iti spuna ceva! La polul opus, nu lua pozitia mutului, doar pentru ca nu iti convine ceva. Vei da de inteles ca te afli in adversitate si il vei indeparta pe cel de langa tine. Comunicarea este un mijloc important de a arata ca respecti!

7. Lasa optimismul sa te invaluie. Din pacate, suntem inconjurati de negativism. La stiri, pe strada, la birou, peste tot exista multi oameni care gandesc si actioneaza distructiv. Evita-i pe cat posibil si incearca sa gandesti pozitiv! Doar asa te vei face placut in ochii celor din jur!

8. Redu nivelul de preconceptii si nu mai judeca! Atunci cand esti o persoana ce judeca, oamenii pot simti. Chiar daca zambesti pe moment si-ti ascunzi adevaratele sentimente, cei din jur pot realiza ca ti-ai format o impresie eronata despre ei. Nu fi obtuz! Admite ca oricine are dreptul sa aiba propria opinie, alegere personala.

9. Fii sincer. Un om iubit si respectat nu poate fi un mincinos! Pe termen scurt, minciuna poate trece neobservata. Pe termen lung, nu tine! Iar cei care te admirau, vor fugi! Daca nu stii ceva, recunoaste. Daca nu esti de acord cu ceea ce a spus o persoana mai devreme, nu da din cap. In loc sa faci acest lucru, admite faptul ca nu vezi lucrurile la fel ca persoana de langa tine.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Soacra, un cuvant care provoaca, de multe ori, fiori celor ce decid sa se casatoreasca. Indiferent daca...
Ai probleme in relatie? Ai vrea sa stii ce trebuie schimbat pentru ca in cuplul tau sa...