Cum sa te intelegi cu socrii

Cum sa te intelegi cu socrii

Socrii reprezinta, pentru multi dintre noi, o adevarata spaima sau, macar, o provocare dificila. Relatia cu acestia, cu parintii partenerului de viata, devine, in multe situatii, tensionata. De ce? In principal, datorita lipsei de incredere; una reciproca, in general. Cum rezolvi aceste nedorite tensiuni? Afla din randurile de mai jos.

Relatia cu socrii, in stransa legatura cu relatia partenerului/ei tau/le de viata cu parintii sai. Daca persoana pe care ai ales-o sa iti fie aproape tot restul vietii, e la un nivel crescut de dependenta fata de parintii sai, apar problemele. El/ea le va permite socrilor tai sa isi bage nasul in viata voastra de cuplu, mai mult decat e cazul. Tensiunile se isntaleaza usor-usor. Apar chiar sentimente precum gelozia, creata de ideea baiatul/fata lui mama.

Construieste relatia cu socrii, chiar daca nu e usor. Pentru a evita tensiunile, incearca sa porti o discutie cu partenerul/a de viata. Oricat ar fi de dependent/a de parinti, trebuie sa inteleaga faptul ca a inceput o viata noua, ca si-a intemeiat o familie. In plus, incearca sa comunici cu socrii in limite decente, chiar daca nu le impartasesti mereu ideile. Nu e bine sa pui persoana iubita la mijloc: intre tine si parintii sai.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Intr-o societate in care oamenii se vaita ca altii iau decizii pentru ei, e important sa stii...
Femeia familista sau femeia de casa, asa cum de multe ori este numita in mod eronat, nu...
Cancerul de creier se manifesta sub forma unor mici tumori maligne pe creier sau in preajma acestuia. ...