Cum sa afli daca esti indragostit

Cum sa afli daca esti indragostit

Exista multe tipuri de iubire. Exista, de asemenea, multe modalitati de invata sa iubesti. Sigur, iti poti da seama daca te-ai indragostit de cineva, analizand cateva elemente comportamentale.

Esti sau nu indragostit/a? Analizeaza ceea ce gandesti

1. Nu iti poti imagina un viitor fara omul iubit. Daca esti cu adevarat indragostit/a, atunci iti imaginezi, in orice situatie, viitorul alaturi de persoana respectiva.

2. Te gandesti frecvent la el/ea. A fi indragostit nu inseamna a fi obsedat de cel de langa tine. Daca te tot gandesti cu disperare ce o face cel/cea pe care crezi ca il iubesti, asta nu e dragoste, ci un soi de obsesie nociva. In egala masura, cand esti indragostit/a, atunci cand el/ea nu e langa tine,  iti vine din cand in cand in minte, ca un gand frumos, care te face sa zambesti. Sa zicem ca esti plecat in weekend la parinti sau job-ul te duce departe pentru cateva zile sau chiar saptamani. Daca esti indragostit/a, iti vei aminti in multe momente de cel/cea iubit/a.

3. Respecti parerile lui/ei. Cand iubesti, omul de langa tine nu e un obiect, ci o persoana cu trairi, opinii, pareri. Poate nu le impartasesti pe toate, insa e esential sa respecti deciziile celuilalt. Daca, spre exemplu, iubitul/a ta doreste sa isi schimbe job-ul, acorda-i sprijin, indiferent daca iti place sau nu ceea ce urmeaza sa faca.

4. Esti o persoana mai buna. Omul de care te indragostesti are capacitatea de a te transforma in bine. Daca simti nevoia sa fii mai bun/a pe zi ce trece, atunci chiar iubesti. Automultumirea nu face bine unei relatii. Puteti, spre exemplu, sa identificati defectele cele mai mari si sa incercati sa le eliminati impreuna. Daca faceti asta, voi chiar va iubiti! Pe de alta parte, trebuie sa fii capabil sa intelegi defectele omului de langa tine, fara a incerca sa-l schimbi complet. Asta e dorinta de dominare nu iubire!

5. Esti cea mai buna versiune a ta. Daca te simti cel mai bine in preajma persoanei cu care ai inceput o relatie, atunci esti indragostit/a. Intotdeauna persoana care declanseaza dragostea scoate ce-i mai bun dintr-un om. Daca te simti cel mai frumos, cel mai destept , cel mai increzator om de pe pamant , in preajma fiintei dragi, atunci cu adevarat te-ai indragostit.

Esti sau nu indragostit/a? Analizeaza ceea ce faci

1. Ajuti persoana iubita. Dragostea inseamna sa oferi si sa primesti, de la sentimente pana la cele mai banale lucruri lumesti. Spre exemplu, daca iubitul/a ajunge dupa tine de la serviciu, ar fi cazul sa gatesti ceva, chiar daca esti barbat! Asa arati ca iti pasa de cel de langa tine. De asemenea, daca fiinta iubita vine nervoasa de la serviciu, incearca sa o calmezi, sa o intelegi, sa ii arati ca se poate baza pe tine. In general, cand iubesti, esti capabil sa faci lucruri care nu-ti plac in mod obisnuit; si asta de dragul si grija omului iubit! Evident ca reciproca e valabila. Si cel de langa tine trebuie sa iti arate ca ii pasa! Altfel, iubirea e unilaterala, adica doar dinspre tine...

2. Te face sa razi. O relatie nu inseamna doar incrancenare si lucruri serioase. Daca omul de langa tine stie sa te faca sa zambesti(razi) in aproape orice moment, atunci esti indragostit/a. Cand doi oameni se iubesc, sunt capabili sa faca impreuna chiar si haz de necaz.

3. Te bucuri de lucrurile mici. Doi indragostiti nu trebuie sa mearga neaparat in Honolulu pentru a-si arata ca se iubesc! De obicei, lucrurile marunte aduc fericirea in cuplu. O inghetata, o bere, o plimbare in parc va determina sa va simtiti foarte bine? Daca da, iubirea e autentica in cazul vostru.

4. Rezisti in momente dificile. Iubirea nu inseamna doar lapte si miere. Din contra! Apar multe momente grele, tensionate, nedorite. Daca poti trece cu bine peste ele alaturi de persoana de langa tine, atunci dragostea e veridica. Sa zicem ca si-a pierdut job-ul. Sigur ca e un soc, dar daca il iubesti, vei ramane langa el si il vei ajuta sa isi revina!

5. Faci compromisuri. A iubi presupune si anumite compromisuri, in anumite momente. Daca ea/el iti cere sa mergeti intr-o vacanta departe de casa, sa zicem, iar tu nu esti adeptul unor astfel de aventuri, nu inseamna ca trebuie sa refuzi. In schimb, daca accepti, inseamna ca iti pasa de cea/cel de langa tine, ca esti indragostit si vrei ca relatia sa evolueze.

6. Nu pierzi individualitatea. Da. Sa iubesti inseamna sa intelegi dorintele, deciziile celuilalt, dar fara a te anula pe sine! Daca preiei toate hobby-urile, toate dorintele, toate comportamentele celui de langa tine, o sa devii o clona, fara personalitate! Vei cunoaste tristetea. Iar un om trist nu poate sa iubeasca si nici sa fie iubit! Ramai tu, dar fara sa calci peste demnitatea celuilalt!

Esti sau nu indragostit/a? Analizeaza ceea ce spui

1. Fii sincer/a. Cand iubesti, impartasesti. Daca eziti, inseamna ca nu ai inca incredere si ca nu esti indragostit. Poti spune ce crezi, dar si ceea ce te deranjeaza, atata vreme cat o faci intr-un mod pozitiv.

2. Discuti teme simple. Comunicarea in cuplu nu inseamna doar profunzime. Din contra! Lucrurile simple, glumele, subiectele fara greutate dau culoare relatiei. Dragostea se afla in lucruri mici.

3. Recunosti defectele. Cand esti indragostit/a, iti recunosti slabiciunile si incerci sa le corectezi. Daca te ascunzi, inseamna ca nu ai incredere in omul de langa tine.

4. Lauzi. Laudele sunt binevenite in cuplu. Sigur, nu in orice situatie sau fara rost. Cand simti ca jumatatea ta a facut ceva bine, frumos,  nu ezita sa o lauzi. Viceversa trebuie sa fie valabila. Asa e in iubire!

5. Observi si frumusetea interioara. Cand iubesti nu doar aspectul fizic conteaza, ci si frumusetea interioara. Dca vezi/simti asa ceva, inseamna ca esti indragostit/a!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe femei, in special cele tinere, se simt adesea nesigure in relatiile lor de dragoste. Ei bine,...
Te-ai indragostit pentru prima oara si simti ca fara ea nu poti respira? O doresti din toate...
Iubirea este esentiala in cuplu. Fara ea, se instaleaza, mai devreme sau mai tarziu, nefericirea, iar relatia...