Cum sa te intelegi cu soacra. Aplica aceste metode

Cum sa te intelegi cu soacra. Aplica aceste metode

Soacra, un cuvant care provoaca, de multe ori, fiori celor ce decid sa se casatoreasca. Indiferent daca esti barbat sau femeie, cu siguranta, doresti sa te intelegi bine cu noua ta mama. Si daca nu doresti, ar fi bine sa te mai gandesti, deoarece nu e deloc de dorit o situatie conflictuala cu mama-soacra. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti transformi soacra in aliat.

1. Lauda-i copilul. Cand baiatul/fata pleaca de acasa definitiv, ceva se rupe in sufletul mamei, chiar daca constientizeaza cursul firesc al vietii. Asadar, te va invinovati, constient sau nu, de aceasta despartire dureroasa. Pentru a reusi sa o imbunezi, nu uita sa ii lauzi copilul, de cate ori ai ocazia. Sigur, nu exagera, deoarece ai putea crea impresia ca esti fals/a. Cand sotul/sotia face un lucru bun, spune-i si soacrei! In plus, nu pica in capcana aliantei directe cu soacra. Daca isi cearta copilul, nu o sustine. Va intelege prin asta ca nu esti suficient de loial/a si ca nu ii arati respectul cuvenit copilului sau.

2. Cauta eficienta. O soacra devine mai intelegatoare, daca observa ca problemele gospodariei sunt rezolvate rapid si fara mari batai de cap. Cu cat familia ta va evoluae(social, casnic), cu atat soacra te va indragi mai mult.

3. Nu ezita sa-i ceri sfaturi. Orice soacra te va aprecia, daca apelezi la sfaturile sale. Spre exemplu, ai putea sa ii ceri o reteta de ciorba de pasare sau sa o intrebi cum se poate curata un covor mai eficient. Sau, daca esti barbat, intreaba-ti socrul cum sa organizezi garajul mai bine sau cum sa schimbi roata de la masina, de exemplu.

4. Nu vorbi de rau familia. Incearca sa ascunzi de soacra povestile de familie, mai ales pe cele negative. Si cu atat mai mult nu-ti vorbi de rau parintii, pentru ca vei declansa o intrebare fireasca in mintea sa: Daca asa vorbeste despre parintii sai, cum o vorbi despre mine?!

5. Fii responsabil/a si nu-ti plange de mila. Chiar daca simti ca, din punct de vedere fianciar, tu si sotul/sotia nu stati prea bine, nu fugi repede sa ceri sprijin soacrei sau sa plangi pe umarul sau. Mai bine faci un imprumut decat sa ceri bani de la socri. Oricum, daca vad ca va zbateti pentru casa, cu siguranta va vor da o mana de ajutor. In schimb, daca stai cu mana intinsa, vei indeparta soacra...poate chiar iremediabil. Si nu vrei asta!

6. Evita conflictele. Cand se intalnesc soacrele, fiecare va incerca sa demonstreze ca al ei copil e stalpul in familie. Si uite asa se poate ajunge la conflicte. Incearca sa le mediezi prin schimbarea vorbei. Daca nu se poate, macar fa un pas inapoi si tensiunea se va risipi. In genere, barbatii fac asta in mod natural. Asadar, femeile trebuie sa mai lucreze la medierea situatiilor tensionate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Creierul uman ne face, uneori, sa ne comportam irational, sa credem in teorii neargumentate si chiar ne...
Este important sa ai relatii bune cu oamenii, deoarece conexiunile sociale sunt o parte importanta in viata...
Relatia ta nu mai functioneaza? Simti ca barbatul de langa tine e tot mai distant, te ignora...