Reteta: Friganele de paine

Reteta: Friganele de paine

Friganelele clasice de paine sunt foarte bune daca stii sa le prepari fara sa ia prea mult ulei.

Ingrediente:

- 12 felii de paine,
- 1/2 ceasca lapte,
- putin zahar,
- un ou (sau 2 daca ouale sunt mici),
- o lingurita de ulei,
- 2 linguri de untura.

Mod de preparare:

1

Se taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget.

2

Se inmoaie in lapte cu putin zahar cateva minute.

3

Se scot din lapte si se dau prin ou batut amestecat cu o lingurita de ulei.

4

Se prajesc pe ambele parti, in unt sau in untura fierbinte, cu putin inainte de a fi servite, la masa.

Mod de servire:

Se servesc cu legume oparite cu unt, cartofi cu smantana sau cu sote de mazare.

Etichete: friganele, paine, lapte

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Painea coapta in casa are un miros placut si o valoare nutritiva mai ridicata daca se adauga...
Friganelele sau french toast sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau cina, fiind preferate atat de copii,...
Mazarea verde este o reteta cu legume usor de preparat care poate fi consumata ca atare sau...