Afla cum se face un gris cu lapte aromat

Afla cum se face un gris cu lapte aromat

Pentru o cina usoara, va propunem o reteta aromata de gris cu lapte.

Ingrediente:

- 4 cesti lapte,
- 4 linguri zahar,
- vanilie,
- o ceasca gris,
- unt proaspat cat o nuca,
- sare,
- 3 Iinguri zahar pentru glazura.

Mod de preparare:

1

Se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina.

2

Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul, sa cada in ploaie, o ceasca nu prea plina de gris, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi.

3

Cand grisul incepe din nou sa fiarba, se adauga o bucatica de unt proaspat cat o nuca si un praf de sare.

4

Se lasa sa fiarba incet, amestecand, circa 15 minute, pana ce grisul a absorbit tot laptele.

5

Se tine seama ca prin racire compozitia se intareste. Se scoate vanilia.

6

Se uda bine un castron cu apa, se toarna grisul, se lasa sa se raceasca.

7

Se rastoarna pe o farfurie. Separat, intr-o tigaie mica, se ard trei linguri de zahar.

8

Cum s-a topit, fara sa se innegreasca, se toarna peste grisul din farfurie.

Mod de servire:

Se serveste cald cu scortisoara deasupra.

Etichete: gris, lapte, zahar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O alternativa la pasca cu branza sau la cea cu orez este pasca umpluta cu gris si...
Inainte de a manca o prajitura sau de a bea un pahar de vin in plus, gandeste-te...
Iti prezentam, astazi, o reteta de crema foarte fina, pe baza de gris, fulgi de cocos si...