Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru o cina usoara, va propunem o reteta aromata de gris cu lapte.
Pentru o cina usoara, va propunem o reteta aromata de gris cu lapte.
Ingrediente:
- 4 cesti lapte,
- 4 linguri zahar,
- vanilie,
- o ceasca gris,
- unt proaspat cat o nuca,
- sare,
- 3 Iinguri zahar pentru glazura.
Mod de preparare:
Se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina.
Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul, sa cada in ploaie, o ceasca nu prea plina de gris, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi.
Cand grisul incepe din nou sa fiarba, se adauga o bucatica de unt proaspat cat o nuca si un praf de sare.
Se lasa sa fiarba incet, amestecand, circa 15 minute, pana ce grisul a absorbit tot laptele.
Se tine seama ca prin racire compozitia se intareste. Se scoate vanilia.
Se uda bine un castron cu apa, se toarna grisul, se lasa sa se raceasca.
Se rastoarna pe o farfurie. Separat, intr-o tigaie mica, se ard trei linguri de zahar.
Cum s-a topit, fara sa se innegreasca, se toarna peste grisul din farfurie.
Mod de servire:
Se serveste cald cu scortisoara deasupra.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.