Cum se trateaza arsurile folosind miere?

Cum se trateaza arsurile folosind miere?

Mierea este un aliment miraculos, folosit chiar si la tratarea arsurilor.

Iata cum se foloseste miere in acest sens:

1

Imediat dupa producerea arsurii

Raciti zona afectata de urgenta, cu apa rece, pentru a o aduce la o temperatura adecvata. Este interzis sa aplicati gheata sau sa raciti zona respectiva prea tare. Turnati miere lichida peste zona afectata, acoperind-o in totalitate si apoi impachetati-o in folie de plastic. Infasurati fasii de bandaj peste folia de plastic si lasati mierea sa actioneze timp de 2 zile.  

2

In perioada de dupa producerea arsurii
Dupa 48 de ore, indepartati bandajul si folia pentru a verifica daca nu a aparut vreo infectie. In mod normal nu ar trebui sa apara asa ceva, deoarece rana a fost sterilizata de arsura. Insa, daca apare vreo infectie, nu este cazul sa intrati in panica. Este indicat ca persoana afectata sa consume o lingura de miere cu propolis, de 3 ori pe zi. Este interzis sa spalati rana in tot acest timp. Mierea nu trebuie spalata, ci trebuie sa adaugati mai multa, ori de cate ori deschideti bandajul. Mierea formeaza o bariera protectoare la suprafata ranii si daca o indepartati, veti expune tesutul afectat la microbi.

3

Continuati sa aplicati miere pana cand rana incepe sa se granuleze (intre o saptamana si 10 zile) si apoi indepartati bandajul timp de o ora pe zi, dupa care adaugati mai multa miere peste si acoperiti din nou rana. Este interzis sa spalati rana.

4

In fiecare zi adaugati cate o ora in plus la perioada de aerisire a ranii. Dupa aproximativ 17-20 de zile rana va fi suficient de vindecata, pentru a o acoperi doar cu un pansament usor. In acest stadiu rana poate fi spalata doar cu apa calduta, nu cu sapun sau cu altceva, pentru a indeparta stratul anterior de miere. Dupa o luna rana nu va mai necesita pansament si se va vindeca de la sine.

Nota: Daca consumul de miere nu ajuta in cazul unei infectii, victima trebuie sa manance 3 banane pe zi, pe langa cele 3 linguri de miere.

Etichete: arsuri, miere, infectie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mierea se foloseste de mii de ani in tratarea arsurilor si a altor rani, deoarece detine proprietati...
Cui nu i s-a intamplat sa se friga in bucatarie sau in garaj si sa nu stie...
Tusea convulsiva reprezinta o infectie bacteriana extrem de contagioasa, ce afecteaza caile respiratorii, traheea si bronhiile. Aceasta...