Cum puteti evita accidentarile atunci cand faceti sport?

Cum puteti evita accidentarile atunci cand faceti sport?

Sportul si activitatile fizice ar trebui sa fie distractive, dar neatentia poate duce la accidentari grave. Iata cateva principii simple, pe care daca le respectati, atunci cand sunteti in miscare, puteti evita multe tipuri de accidentari:

1. Inţelegerea si respectarea regulilor. Odata ce va alegeti sportul, trebuie sa va asigurati ca stiti regulile acestuia. Puteti gasi online carti ce contin astfel de reguli sau puteti apela la diverse organizatii sportive in acest sens. Regulile nu asigura doar respectarea jocului, ci va ajuta, totodata, sa evitati accidentarile.

2. Utilizarea echipamentului de protectie. Chiar daca jucati la nivel de competitie, in mod profesional sau doar cu prietenii, ar trebui,intotdeauna, sa purtaţi echipament de protectie.

3. Testarea echipamentului. Inaintea folosirii echipamentului, necesar practicarii unui sport, ar trebui sa verificati daca exista defecte sau daca e sigur de utilizat.

4. Ce se intampla daca nu aveti echipament? Acest lucru ar trebui evitat. Chiar daca genunchierele, cotierele si casca de protectie nu sunt accesorii moderne, acestea sunt menite sa va protejeze. Intotdeauna ar trebui sa va asigurati ca aveti echipamentul necesar. Daca conduceti o echipa, echipamentul necesar e vital, pentru a evita procesele legale in caz de accidentare.

5. Încalzirea. Nu ar trebui sa practicati vreun sport sau sa participati la activitati extrem de antrenante, fara a va încalzi corpul. Miscarile de incalzire ar trebui sa cuprinda o serie de stretching-uri ale muschilor si exercitii cardio.

6. Evitarea suprasolicitarii corpului. Miscarile indelungate sau bruste pot provoca intinderi musculare. Durerile aparute in timpul incalzirii sau a practicarii unui sport, sunt semne ca ar trebui sa va opriti imediat si sa luati o pauza.

7. Stretching-ul. Aplicarea streching-ului balistic este recomandat in timpul pauzelor scurte din timpul jocului. Stretching-ul static poate suprasolicita muschii, in timp ce stretching-ul balistic este comfortabil si mentine muschii incalziti.

8. Forma fizica. Puteti practica oricand aproape orice sport, dar trebuie sa tineti cont de nivelul competitiv. Daca conditia fizica nu va permite sa jucati la nivelul dorit, riscati sa va accidentati.

9. Antrenamentul regulat este modul ideal de a va mentine corpul intr-o conditie fizica satisfacatoare. Chiar si niste antrenamente scurte in timpul saptamanii pot preveni accidentarile. 

Ponturi

Exista multe metode prin care puteti preveni accidentarile, in cazul diverselor forme de activitati fizice si multe dintre ele sunt foarte simple si usor de inclus in rutina voastra zilnica. Cunoasterea regulilor, purtarea echipamentului adecvat, incalzirea si exercitiile sunt elementare. Daca acestea sunt asigurate, tot ce mai trebuie sa faceti e sa fiti atenti si sa va distrati.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sportul este sanatos si distractiv in masura in care iti place ceea ce faci. Daca nu te...
Exista o multime de antrenamente de gimnastica care te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus...
Conform perceptiei generale un om nu mai poate creste in inaltime dupa ce trece de varsta adolescentei....