Cum sa te antrenezi pentru concursuri de alergare

Cum sa te antrenezi pentru concursuri de alergare

Rezistenta la alergare se construieste in timp, prin perseverenta. Iata cateva sfaturi despre cum sa va antrenati pentru concursurile de alergare:

Cheia antrenamentului in primele etape ale pregatirii este sa o luati incet si usor. Daca va fortati prea tare de la inceput, riscati sa va accidentati si sa dezvoltati o aversiune pentru acest sport.

In primele 4 saptamani, antrenati-va de 3 ori pe saptamana. Ideea este sa va odihniti cate o zi intre alergari, deoarece acest lucru este foarte important in primele saptamani de antrenament. Alergati marti, joi si sambata si odiniti-va in celelalte zile.

In primele 3 luni de antrenament este indicat sa alergati distantele lungi in weekend. In prima luna puteti alerga marti 15 minute, joi 20 de minute si sambata 30 de minute, de exemplu, iar in a doua luna de antrenament, puteti creste durata si viteza la alergare, antrenandu-va cate 4 zile de saptamana, de exemplu marti 20 de minute, joi 25 de minute, vineri 30 de minute, sambata 35 de minute, odihnindu-va in celelalte 3 zile.

Cele mai intense saptamani de antrenament din cele 12, vor si saptamana 9 si 10, primele din cea de-a treia luna. Doar in aceste 2 saptamani este indicat sa alergati 5 zile si sa va odiniti in celelalte 2. De exemplu, puteti alerga luni 20 de minute, marti 25 de minute, joi 30 de minute, vineri 40 de minute, cu repaos total miercuri si duminica.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pregatirea pentru un concurs de alergare presupune luni intregi de antrenament, insa exista anumite lucruri care trebuie...
Cheia succesului unui antrenament de alergare este sa incepeti incet si usor. Trei luni sunt suficiente pentru...
Alimentatia sanatoasa reprezinta un subiect foarte discutat, in ultimii ani. Ce mancam, cum mancam, cat mancam astfel...