Cum sa ai grija de bicicleta ta

Cum sa ai grija de bicicleta ta

Esti mare amator de biciclete? Ti-ai cumparat una? Daca da, probabil ca te plimbi des pe ea. O ingrijesti, insa, pe masura? Multi detinatori de biciclete isi pierd interesul in ceea ce priveste ingrijirea bicicletelor personale, dupa doar cateva luni. Nu deprinde si tu acest obicei! Asta daca vrei ca bicicleta ta sa aiba o viata lunga si frumoasa!

Cum sa ai grija de bicicleta ta:

Curata des bicicleta. Nu ai nevoie neaparat de un kit de curatare. Rabdarea, o galeata, un burete, apa , sapun si o periuta de dinti scoasa din uz. Cam de asta ai nevoie. Daca doresti o curatare mai profi, cumpara un degresant care va ajuta la descompunerea uleiului si a granulelor din lant si pinioane.

Nu uita de cauciucuri. Din cand in cand, trebuie sa verifici anvelopele. Presiunea aerului din ele ar trebui sa fie mereu la nivelul recomandat de producatorul bicicletei. Verific-o, folosind un manometru digital, care afiseaza presiunea gazului bicicletei pe un afisaj digital. De asemenea, verifica daca nu exista ciupituri sau taieturi pe anvelope. Nu uitati sa verifici si benzile de rulare a anvelopelor, macar o data o data pe saptamana. Echilibrul si alinierea rotilor sunt, evident, la fel de importante.

Verifica placutele de frana. Sigur ca placutele de frana uzate iti pun viata in pericol. Si nu doar pe a ta….Asadar, verifica-le si schimba-le, daca e necesar. Nu e dificil. Gasesti instructiuni pe multe site-uri de profil. Evident, ai nevoie de un set de unelte.

Curata franele care scartaie. Daca scartaie, franele sunt de obicei murdare. Curata-le si usuca-le. Daca tot provoaca zgomot, ajusteaza-le.

Strange franele inclinate. Frana nu mai tine cum trebuie? Inseamna ca trebuie sa o strangi. Roteste dispozitivul de reglare a butoiului cu maneta de frana. Daca nu functioneaza, foloseste trusa pentru a eliberai cablul de frana deschizand piulita de frana, tragand-o si inchizand iar piulita. Informeaza-te de pe net, daca esti incepator!

Du bicicleta intr-un service profesional. E suficient sa faci asta o data pe an.

Lubrifiaza bicicleta. Exista lubrifianti speciali pentru biciclete. Ii poti aplica lejer pe orice parti ale bicicletei, unde metalul atinge metalul. Nu trebuie sa ungi lantul decat dupa curatarea sa corecta!

Verifica daca rotile sunt ajustate. Intoarce bicicleta cu rotile in sus. Daca rotile se clatina dintr-o parte in alta, trebuie sa le ajustezi. Cel mai bine mergi intr-un magazin de biciclete. Dureaza putin, deoarece acolo exista unelte specifice acestui proces. Si nici nut e costa prea mult!

Regleaza saua. Daca te dor genunchii atunci cand rulezi, cel mai probabil saua e prea jos. Picioarele ar trebui sa fie aproape drepte pe revolutia descendenta, atunci cand pedalezi.

Foloseste manusi din latex. Nu umbla cu uleiul pentru biciclete cu mainile goale. Acest ulei iese greu de sub unghii! Asadar, foloseste niste manusi din altex si evita neplacerile.

Citeste si: Cum sa cureti lantul de bicicleta cu bani putini?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a va putea plimba comod si in siguranta cu bicileta, trebuie sa-i reglati saua, in mod...
Desi unele biciclete sunt fabricate din titan, granit sau aluminiu, multe persoane le prefera pe cele fabricate...
Dupa cum se zice, exista mai multe solutii pentru o problema. Aceasta se aplica si pentru curatarea...