Cum se executa miscarile principale de Taekwondo

Cum se executa miscarile principale de Taekwondo

In limba coreeana \\\"tae\\\" inseamna \\\"a lovi/a strivi cu piciorul\\\". Taekwondo este o arta martiala, care are la baza 5 lovituri principale: frontala, laterala, de agatare, dorsala si prin rotire.

Iata cum se executa acestea, in mod corect:

1. Lovitura frontala
Asezati-va intr-o pozitie din care sa puteti executa aceasta lovitura, la o distanta de aproximativ un picior fata de adversar.

Ridicati-va genunchiul spre adversar. Folositi piciorul stang, daca partea slaba a adversarului este stanga si piciorul drept, daca doriti sa executati lovituri succesive.

Rotiti piciorul de sprijin, in timp ce loviti, pentru a avea o stabilitate buna.

Folositi-va soldurile, in timp ce efectuati lovitura frontala, deoarece forta acestui tip de lovitura sta nu numai in picioare, ci si in solduri. Cand rotiti piciorul de sprijin,a veti grija sa impingeti soldul inainte, pentru a se alinia cu piciorul cu care loviti.

Intindeti piciorul si loviti-va adversarul in partea inferioara, in mijloc sau in partea superioara a corpului.

Loviti-va adversarul cu calcaiul, deoarece acesta este partea cea mai tare a labei piciorului. Nu loviti cu degetele, deoarece vi le veti rupe.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Provocarea de astazi pare usoara, dar nu e chiar asa. Tot ce trebuie sa faci este sa...
Abilitatea unui magician consta in capacitatea lui de a ne mentine viu interesul pentru urmatorul numar. Iluzionistul...
Cand oamenii inteligenti obosesc sau, pur si simplu, se plictisesc, cauta sa rezolve situatii, puzzle-uri, ghicitori. Multe...