Cum sa legati un monitor la o tableta PC?

Cum sa legati un monitor la o tableta PC?

O tableta PC poate fi extrem de utila, deoarece va ajuta sa pastrati o agenda electronica a intalnirilor si programarilor, sa va conectati la internet wireless si sa creati documente word.

De asemenea o astfel de tableta are un monitor touch screen, care va inlesneste toate acestea, insa uneori puteti avea nevoie de un monitor mai mare, decat cel al tabletei, iar solutia este conectarea ei la un monitor obisnuit de calculator sau chiar la ecranul unui televizor.

Iata cum puteti face aceste lucru:

- Analizati tableta. Cautati porturile VGA sau DVI din lateral, care au rolul de a conecta tableta la monitoare externe. Noile versiuni de tablete poseda porturi HDMI, care fac conexiunea cu monitoare LCD. Daca considerati ca nu va puteti descurca cu acest aspect, este indicat sa cereti ajutorul unui specialist.

- Verificati monitorul extern. Cautati porturile la care puteti conecta tableta, pe lateralele monitorului si in spatele acestuia. Apoi trebuie sa determinati care cablu este compatibil cu tableta PC. Daca atat monitorul cat si tableta poseda port VGA, atunci le puteti conecta. Acelasi lucru se aplica si in cazul porturilor si cablurilor HDMI.

- Operatiunea de conectare. Puneti tableta in functiune si conectati cablul la monitorul extern. Odata ce ati conectat ambele parti prin porturi, dati click dreapta pe desktop si alegeti optiunea „Properties”, care va va trimite la casuta “Display Properties”. Mergeti in „Settings”, unde va vor aparea doua casute, cu gri, fiind numerotate cu 1 si 2. Apoi veti vedea un rand pe care scrie “Use this device as primary monitor” (Folositi acest dispozitiv ca si monitor principal), optiune pe care trebuie sa o bifati, in casuta mica de sub ea. Dati click pe „Apply”, pentru a realiza modificarile. Daca ati procedat corect, ar trebui sa va apara pe ecranul principal cel de-al doilea monitor.

- Daca utilizati ecranul unui televizor ca si monitor secundar, mergeti la optiunea „Source” si va vor aparea mai multe optiuni, din care puteti alege. Dati click pe VGA sau HDMI. Puteti face acest lucru foarte usor, chiar daca nu aveti experienta prea multa in ceea ce priveste computerele sau conectarea monitoarelor.

OFERTA PENTRU CABLURI HDMI!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gadget-urile ne fac viata mai confortabila, dar ne pot crea si o multime de probleme. Iata cateva...
In era Internetului si a gadgeturilor, telefoanele cu android si tabletele sunt mult mai la indemana, decat...
Desi tabletele au aparut pe piata de ceva timp, numai recent au devenit extrem de utilizate, fiind...