Cum sa imprimi fisiere de pe telefonul cu android sau de pe tableta

Cum sa imprimi fisiere de pe telefonul cu android sau de pe tableta

In era Internetului si a gadgeturilor, telefoanele cu android si tabletele sunt mult mai la indemana, decat computerele sau laptopurile.

Iata cum puteti imprima diferite fisiere direct de pe telefonul cu android sau de pe tableta:

1

Inregistrarea imprimantei
Determinati tipul imrpimantei. Imprimantele moderne pot fi de 2 tipuri:
- Clasice. Acestea nu au abilitatea de a se conecta direct la Internet si au nevoie de o conexiune Wireless, prin Bluetooth sau cu ajutorul unui USB, necesitand folosirea unui computer sau a unui laptop pentru configurarea initiala.
- Cloud Ready. Aceste imprimante se pot conecta la Internet si nu necesita utilizarea unui PC sau a unui laptop.

2

Deschideti Google Chrome. Logati-va in Chrome cu ajutorul Contului Google. Dati click pe butonul setarilor cu 3 linii scurte, din coltul din drepta sus a browserului, apoi derulati in jos si dati click pe Advanced Settings (setari avansate).

Gasiti serviciile Cloud Printing in Advanced Settings.

Gestionati-va imprimantele. Din sectiunea cloud print din Advance Settings, dati click pe manage printers pentru a adauga sau a deconecta imprimante.

Dati click pe Add Printers (adaugati imrpimante). Puteti accesa http://www.google.com/cloudprint/learn/ pentru a adauga orice tip de imprimanta doriti.

3

Imprimarea de pe telefon sau tableta:
Descarcati si instalati Cloud Print. Acesta este un serviciu de imprimare marca Google, care va permite sa imprimati documente cu ajutorul imprimantei pe care tocmai ati instalat-o. In cazul modelelor Android 4.4.2 si mai perfomarmante, Cloud Print este preinstalat si poate fi gasit in optiunea setari.

4

Lansati Cloud Print. Selectati contul personal Google si dati OK. Acest pas poate fi omis in variantele Android 4.4.x si mai performante.

5

Selectati fisierul pe care doriti sa-l imprimati, fie o poza din Gallery, fie un fisier din Dropbox sau Google Drive Docs. Apasati lung fisierul si dati click pe cele 3 puncte din coltul dreapta sus. Apoi selectati Print.

6

Alegeti o imprimanta inregistrata, din meniul aparut.
Selectati optiunile de imprimare. Puteti opta pentru imprimare alb-negru sau color si puteti alege marimea hartiei. La final selectati Print.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dependenta de telefon este o realitate sociala. Din pacate, tot mai multi oameni sunt cuprinsi de aceasta...
Telefoanele inteligente au inlocuit, deja, foarte multe dispozitive folosite de omul modern. Iar aplicatiile noi disponibile pentru...
Se inaspresc legile in ceea ce priveste utilizarea telefonului mobil in trafic! Daca soferii nu mai au...