Cum sa imprimi fisiere de pe telefonul cu android sau de pe tableta

Cum sa imprimi fisiere de pe telefonul cu android sau de pe tableta

In era Internetului si a gadgeturilor, telefoanele cu android si tabletele sunt mult mai la indemana, decat computerele sau laptopurile.

Iata cum puteti imprima diferite fisiere direct de pe telefonul cu android sau de pe tableta:

1

Inregistrarea imprimantei
Determinati tipul imrpimantei. Imprimantele moderne pot fi de 2 tipuri:
- Clasice. Acestea nu au abilitatea de a se conecta direct la Internet si au nevoie de o conexiune Wireless, prin Bluetooth sau cu ajutorul unui USB, necesitand folosirea unui computer sau a unui laptop pentru configurarea initiala.
- Cloud Ready. Aceste imprimante se pot conecta la Internet si nu necesita utilizarea unui PC sau a unui laptop.

2

Deschideti Google Chrome. Logati-va in Chrome cu ajutorul Contului Google. Dati click pe butonul setarilor cu 3 linii scurte, din coltul din drepta sus a browserului, apoi derulati in jos si dati click pe Advanced Settings (setari avansate).

Gasiti serviciile Cloud Printing in Advanced Settings.

Gestionati-va imprimantele. Din sectiunea cloud print din Advance Settings, dati click pe manage printers pentru a adauga sau a deconecta imprimante.

Dati click pe Add Printers (adaugati imrpimante). Puteti accesa http://www.google.com/cloudprint/learn/ pentru a adauga orice tip de imprimanta doriti.

3

Imprimarea de pe telefon sau tableta:
Descarcati si instalati Cloud Print. Acesta este un serviciu de imprimare marca Google, care va permite sa imprimati documente cu ajutorul imprimantei pe care tocmai ati instalat-o. In cazul modelelor Android 4.4.2 si mai perfomarmante, Cloud Print este preinstalat si poate fi gasit in optiunea setari.

4

Lansati Cloud Print. Selectati contul personal Google si dati OK. Acest pas poate fi omis in variantele Android 4.4.x si mai performante.

5

Selectati fisierul pe care doriti sa-l imprimati, fie o poza din Gallery, fie un fisier din Dropbox sau Google Drive Docs. Apasati lung fisierul si dati click pe cele 3 puncte din coltul dreapta sus. Apoi selectati Print.

6

Alegeti o imprimanta inregistrata, din meniul aparut.
Selectati optiunile de imprimare. Puteti opta pentru imprimare alb-negru sau color si puteti alege marimea hartiei. La final selectati Print.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apelul prin telefon ramane una dintre cele mai folosite metode de comunicare in societatea moderna. Introduci un...
Dependenta de telefon este o realitate sociala. Din pacate, tot mai multi oameni sunt cuprinsi de aceasta...
Telefoanele inteligente au inlocuit, deja, foarte multe dispozitive folosite de omul modern. Iar aplicatiile noi disponibile pentru...